Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fostă judecătoare CCR a prins un loc eligibil pe listele PSD: Tot la social-democrați candidează și Grațiela Gavrilescu, fost ministru ALDE

simona maya teodoroiu

Simona Maya Teodoroiu, fosta judecătoare la Curtea Constituţională a României, candidează pe locul 3 pe lista PSD Prahova pentru Camera Deputaţilor. Lista este deschisă de preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, iar pe locul al treilea se află fostul ministru al Mediului din guvernările PSD-ALDE, Graţiela Gavrilescu, recent intrată în PSD. La Senat, lista PSD Prahova este deschisă de fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Radu Ştefan Oprea.

PSD Prahova a depus, miercuri, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, pe acestea regăsindu-se, pe locui eligibile, puţini dintre actualii parlamentari de Prahova, scrie news.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac dur la Marcel Ciolacu: ‘I-a ras pe toți!’

La Camera Deputaţilor, lista de candidaţi a PSD Prahova este deschisă de preşedintele filialei judeţene, Bogdan Toader. Acesta a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova şi a pierdut alegerile locale în favoarea candidatului susţinut de PNL şi USR-PLUS, Iulian Dumitrescu.

Toader este cunoscut drept un apropiat al lui Mircea Cosma şi al familiei acestuia, fapt speculat în campania electorală pentru alegerile locale de către adversarii politici de la PNL, care au transmis mesaje de genul „Votezi Bogdan Toader = Votezi clanul Cosma”.

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

La alegerile locale din 27 septembrie Toader a obţinut un scor de 35,51%, cu patru procente peste cel obţinut de partid.

Locul al doilea pe lista pentru Camera Deputaţilor este ocupat de fosta judecătoare a CCR, Simona Maya Teodoroiu, fost secretar de stat, agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul MAE. Teodoroiu a fost numită în această funcţie de către fostul premier Viorica Dăncilă şi a fost revocată prin decizie al actualului prim-ministru Ludovic Orban.

Citește și: Cozmin Gușă dezvăluie cine va guverna România din decembrie! Lovitură pentru PSD

Teodoroiu este urmată pe listă de fostul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu. Gavrilescu a trecut prin PUR, PNL, ALDE, Forţa Naţională, PPU-SL, iar recent s-a înscris în PSD care i-a oferit un loc considerat eligibil. Tot pe un loc considerat eligibil candidează fostul prefect de Prahova Rodica Paraschiv, parlamentar în funcţie.

Lista de candidaţi pentru Senat a PSD Prahova este deschisă de Radu Ştefan Oprea, senator, fost ministru pentru mediul de afaceri, noul lider al grupului PSD din camera superioară a Parlamentului.

Citește și: Partidul lui Traian Băsescu dă lovitura înainte de alegeri! Istoricul și profesorul Florian Bichir intră în cursa pentru parlamentare

În 2016, Radu Oprea, fost om de afaceri cu activităţi în diverse domenii, a fost trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală, dar completul de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat mai multe nereguli în rechizitoriu.

”O instanţă a României, camera preliminară a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, s-a pronunţat, a considerat că eu nu trebuie să fiu trimis în judecată. Rechizitoriul a fost anulat ca nelegal” declara Oprea, în 2018 pentru News.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac dur la Marcel Ciolacu: ‘I-a ras pe toți!’

Deputata PSD Maura Moagher-Fulgeanu este pe locul a doilea al PSD Prahova pe lista de candidaţi pentru Senat. Moagher-Fulgeanu ş-a început cariera politică pe vremea când era foarte tânără, ea activând în Partidul Noua Generaţie, fondat de George Becali.

Ea s-a făcut remarcată prin faptul că în CV-ul completat pentru site-ul Camerei Deputaţilor nu a trecut numele universităţii pe care a absolvit-o, precizând doar că a terminat facultatea de drept la zi şi nu a trecut nici numele firmelor private pentru care a lucrat, în schimb descrie pe larg, activitatea pe care a prestat-o atunci când s-a angajat la Primăria Ploieşti.

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

Tot ea a promovat, ca deputat, o lege care prevede includerea Ploieştiului şi a comunelor limitrofe pe lista zonelor afectate de poluare pentru care vârsta de pensionare este redusă cu doi ani.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat miercuri, pentru News.ro, că organizaţia judeţeană şi-a propus un scor electoral cuprins între 33 şi 35%, care ar presupune obţinerea a patru mandate de deputat şi trei de senator.

Citește și: Cozmin Gușă dezvăluie cine va guverna România din decembrie! Lovitură pentru PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.