Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O instanță israeliană a confiscat un teren din Ierusalimul de Est, care aparținea urmașilor lui Yasser Arafat

Find A Grave
yasser arafat

Un tribunal israelian a ordonat confiscarea unui teren în Ierusalimul de Est anexat, aparţinând, printre alţii, moştenitorilor lui Yasser Arafat, în urma plângerii unei organizaţii israeliene care încearcă să obţină condamnarea pentru 'terorism' a autorităţilor palestiniene şi a moştenitorilor lui Arafat, potrivit AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Jens Stoltenberg, AVERTISMENT pentru România, la întâlnirea cu Viorica Dăncilă: 'Lumea e din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă'

Această decizie a tribunalului districtului Ierusalim a fost luată în numele a opt familii ale căror membri au fost victime ale unor atentate atribuite palestinienilor şi care cer despăgubiri.

Organizaţia israeliană Shurat Hadin, care se consacră misiunii 'de a apăra statul israelian prin mijloace legale', precum şi victimele israeliene ale 'terorismului', doresc ca terenul să servească drept garanţie pentru despăgubire în cazul în care reclamanţii obţin câştig de cauză în procedurile civile intentate împotriva Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) şi a moştenitorilor drepturilor lui Yasser Arafat.

Terenul de puţin peste 2.700 de metri pătraţi este situat în apropiere de Muntele Măslinilor, în faţa Oraşului Vechi din Ierusalimult de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată de către Israel. Ierusalimul de Est este considerat de către ONU drept teritoriu ocupat, dar Israelul consideră întregul Ierusalim drept capitala sa 'indivizibilă'.

Moştenitorii lui Yasser Arafat, liderul istoric palestinian şi primul preşedinte al ANP, care a decedat în 2004, deţin doar 0,5% din acest teren (adică 13,5 mp). Tribunalul a decis însă că este posibil să fie confiscat întregul teren. Moştenitorii lui Arafat au 30 de zile pentru a contesta decizia instanţei.

'Este absurd!', a exclamat Nasser Al Qudwa, nepotul lui Yasser Arafat, care conduce Fundaţia Arafat, în cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, de la Ramallah, în Cisiordania. 'Tribunalul israelian a confiscat 2,7 dunam pentru că Yasser Arafat deţine doar o mică parte din teren? Este un jaf!', a reacţionat el indignat. Un dunam este echivalentul a 1000 m2, notează AFP.

Nitsana Darshan-Leitner, preşedinta Shurat Hadin, a justificat într-un comunicat cererea de confiscare, explicând că dacă victimele sau rudele lor obţin satisfacţie în cursul procedurilor de despăgubire în curs, va fi complicat de recuperat bani din bunurile lui Arafat.

'Yasser Arafat a fost bunicul terorismului modern, responsabil de moartea a mii de bărbaţi, femei şi copii nevinovaţi. Nu vom tolera ca moştenitorii lui Arafat să poate deţine terenuri în inima Ierusalimului, evitând în acelaşi timp să plătească despăgubiri victimelor', a declarat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.