DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O instituție din subordinea ministrului Muncii a tăiat în carne vie - amenzi de peste 1 MILION de euro! Sute de angajatori, sancționați

amenda

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 4,95 milioane de lei în urma controalelor efectuate în perioada 4 - 15 noiembrie 2019, mare parte din sancţiuni vizând munca nedeclarată.

"Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 4 - 15 noiembrie 2019, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 4.954.400 de lei, adică 1.036.485 de euro. Au fost depistate 296 de persoane care desfăşurau muncă fără forme legale, dintre acestea 61 erau din Bucureşti, 43 din judeţul Arad şi 31 din judeţul Braşov. În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 2.631 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 4.226.400 de lei, din care 3.831.400 de lei pentru muncă nedeclarată, şi au fost sancţionaţi 608 angajatori", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Muncii remis vineri AGERPRES.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.941 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 728.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 313 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 156 au avut loc în Bucureşti, 27 în Timiş şi 24 în judeţul Cluj.

REVOLTĂTOR A aflat de pe Facebook că a fost DEMIS: Povestea singurului demnitar cu dizabilităţi, nevăzător, concediat de ministrul Muncii


Pe de altă parte, Inspecţia Muncii va derula, în perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020, o campanie naţională de verificare a legalităţii modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice.

"Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în ţară şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, provocând mari pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care stă la baza desfăşurării acestei acţiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani. Pentru toate neconformităţile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere şi, în funcţie de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, de la avertismente până la sistarea activităţii, conform prevederilor Legii nr. 126/1995, modificată şi completată", a explicat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.