Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O iraniano-britanică acuzată de încercare de răsturnare a regimului în Iran, transferată la Secţia de Psihiatrie

Agerpres
iran petrol

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, o femeie cu dublă cetăţenie iraniano-britanică încarcerată din 2016 pentru tentativă de răsturnare a regimului din Iran, a fost transferată la Secţia de Psihiatrie a unui spital din Teheran, unde se află sub supravegherea Gardienilor Revoluţiei, a anunţat miercuri familia acesteia, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al grupului 'Free Nazanin', care militează pentru eliberarea sa, femeia de 40 de ani a fost transferată luni din închisoarea din Evin la spitalul Imam Khomeini, unde tatăl ei - care a aşteptat în zadar marţi să o vadă timp de patru ore - a constatat că ea este supravegheată de către Gardienii revoluţiei, armata de elită a regimului iranian.

Durata şi detalii despre tratamentul aplicat lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe nu sunt precizate, a indicat grupul citat, menţionând că este neobişnuit ca deţinuţii politici să fie păziţi - în timpul tratamentului în spital - de către Gardienii revoluţiei şi nu de către gardieni de închisoare obişnuiţi'.

Transferul deţinutei la spital s-a făcut la recomandarea unui psihiatru, din cauza 'deteriorării puternice' a stării sale şi a 'riscului ca ea însăşi să ia lucrurile în mâini'.

'Eram în stare bună de sănătate şi bucuroasă când am venit în Iran pentru a-mi vedea părinţii', a spus - potrivit familiei sale - Nazanin Zaghari-Ratcliffe - înainte de a fi transferată la Psihiatrie.

'Trei ani şi ceva mai târziu, sunt trimisă într-o clinică de boli mintale. Uitaţi-vă la mine, mă aflu într-un azil', şi-a descris ea situaţia actuală.

Rudele ei spun că nu au avut vreun contact cu ea de 'mai mult de 36 de ore'.

Nazanin Zaghari Ratcliffe, manager de proiecte la Thomson Reuters Foundation - ramura umanitară a agenţiei de presă canadiano-britanice cu acelaşi nume - a fost arestată în aprilie 2016, când părăsea Iranul cu fiica ei de 22 de luni cu care venise pentru a-şi vizita familia. Acuzată că ar fi încercat să răstoarne regimul iranian, ea a fost condamnată la cinci ani de închisoare.

Cazul său a acutizat tensiunile între Iran şi Marea Britanie, care furnizează arme Arabiei Saudite, rivala regională a Teheranului, în condiţiile în care în luna mai a.c. o angajată iraniană a British Council a fost condamnată la închisoare pentru spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.