Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O judecătoare CSM iese la RAMPĂ cu un mesaj INCENDIAR de Ziua Justiției: 'Respectul față de reguli și supremația legii trebuie să rămână singurele comandamente'

ciocanel judecator

Respectul față de reguli și supremația legii trebuie să rămână singurele comandamente - este mesajul transmis de judecătoarea Evelina Oprina , membră a CSM. Independența judecătorului este înainte de toate o problemă de caracter, atenționează judecătoarea.

"Sunt 25 de ani de când într-o zi ca cea de azi justiția ar trebui să îmbrace haine de sărbătoare.

2019 este, însă, un an trist, marcat de frământări, neliniști, în care tot mai mult auzim și citim despre protocoale secrete, probe nelegal culese, complete alcătuite în afara legii și magistrați cercetați penal.

Citește și: Traian Băsescu a EXPLODAT după ce Dăncilă și Teodorovici au făcut show la mare: 'Teodorovici pentru Cotroceni şi Dăncilă pentru Victoria'

Respectul față de reguli și supremația legii trebuie să rămână singurele comandamente ale noastre ca înfăptuitori de justiție, singurele valori fundamentale pentru o lume cu adevărat liberă.

Ziua de astăzi este, în primul rând, ziua colegilor mei judecători, care știu că starea, demnitatea și responsabilitatea funcției lor îi obligă la a asigura cetățenilor care pășesc în sălile de judecată o justiție dreaptă și echilibrată. Spunem deseori, tehnic și rece, că justiția este un serviciu public, însă dincolo de aceste cuvinte sunt oameni care urcă pe treptele instanțelor, cu emoție și speranță, în drumul lor către găsirea adevărului, în slujba căruia noi, judecătorii, ne-am pus.

Palatul de justiție este locul care trebuie să respire dreptate și echitate și să nu îngăduie lupte străine misiunii nobile pe care suntem mandatați să o îndeplinim.

Spuneam la începutul mandatului meu de membru în Consiliul Superior al Magistraturii că independența judecătorului este înainte de toate o problemă de caracter și nu încetez să cred în acest lucru și să sper că judecătorii acestei țări sunt și rămân devotați menirii deloc ușoare puse pe umerii lor.

Ziua de astăzi este și despre demnitate și suveranitate națională și sper ca istoria să așeze vremurile pe care le trăim în zona firească a căutărilor spre o independență cu adevărat reală.

Urez succes tuturor colegilor mei, judecători, tuturor colegilor procurori, dar și celorlalți profesioniști ai dreptului și le doresc să-și păstreze nealterat spiritul de curaj, de nepărtinire și de asumare a rolului încredințat, aplicând legea în litera și în spiritul ei", transmite Evelina Oprina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.