Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jumătate din paturile din spitalele din Hunedoara, destinate pacienţilor bolnavi de COVID-19, vor fi realocate pentru alte afecţiuni

smartradio.ro
spital pacient coronavirus

O jumătate din paturile alocate pacienţilor bolnavi de COVID-19 pentru tratamente în luna mai vor fi reorganizate în spitalele din judeţul Hunedoara, în contextul scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus, a informat miercuri Direcţia de Sănătate Publică (DSP), potrivit Agerpres.

Astfel, din cele 570 de locuri alocate în luna mai, 273 vor fi reorganizate pentru tratarea persoanelor care suferă de alte afecţiuni.

"La nivelul judeţului vor rămâne, în această etapă, 297 de paturi dedicate tratării pacienţilor confirmaţi pozitiv, din care 19 paturi în ATI, trei paturi maternitate COVID-19, şase paturi psihiatrie. Două unităţi spitaliceşti, Spitalul Municipal Vulcan şi Spitalul Orăşenesc Haţeg, rămân în această etapă cu structura nemodificată", se menţionează într-un comunicat al DSP Hunedoara.

Instituţia menţionează că, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, structura unităţilor spitaliceşti din judeţul Hunedoara va suferi modificări, "acestea fiind pregătite să ia toate măsurile necesare acordării serviciilor medicale către populaţie".

Incidenţa cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Hunedoara a fost calculată miercuri la o valoare de 0,04 la mia de locuitori pentru ultimele 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.