Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O lege care afectează 10 milioane de români ajunge la Camera Deputaților - Ponta dă atacul la Guvern: 'Persoanele cu dizabilități au fost uitate în proiect'

stiripesurse.ro
victor ponta

Liderul Pro România a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că noul proiectul al Legii pensiilor va ajunge la Camera Deputaților, iar la proiect au fost depuse patru amendamente. În acest context, Victor Ponta a lansat un atac la adresa Guvernului, căruia i-a reproșat că a uitat de persoanele cu dizabilități.

„A trecut de Senat fără a fi discutat în niciun fel, doar s-a votat. Nici nu a fost ministru care să susțină, ministru care a lucrat la proiect nu mai este în funcție, este un alt ministru. A ajuns la Camera Deputaților. Cred că este cea mai importantă lege din acest an, pentru că privește 5 milioane de beneficiari direcți și îi privește pe ceilalți 5 milioane, care sunt contribuabilii care sunt susțin sistemul de pensii. (...) O lege care să afecteze 10 milioane de români este greu de găsit. (...) Legea pensiilor dacă se adoptă trebuie să iasă bine și cei 16 deputați Pro România (...) am depus niște amendamente care sunt esențiale pentru aplicarea legii. (...) Sunt patru amendamente care vizează și persoanele cu dizabilități, care au fost uitate de Guvern în proiectul de lege, la Senat nu s-a uitat nimeni, au semnat ca primarii sau au votat ca senatorii și a uitat de persoanele cu dizabilități”, a spus Victor Ponta.

Ponta anunță hemoragie în PSD - Urmează noi transferuri: 'O să mai vină. Se jeluiesc la mine toți'

Liderul Pro România a anunţat de asemenea că deputaţii acestei formaţiuni susţin şi un amendament care se referă la articolul 181, care spune că legea pensiilor intră în vigoare la 1 septembrie 2021.

„Suntem în decembrie 2018 şi aş vrea să nu minţim pensionarii. Din acest motiv, am introdus un amendament care spune că prezenta lege intră în vigoare la 1  ianuarie 2019, să compenseze într-un fel sau altul măririle uriaşe de preţuri şi inflaţia. (...) Dacă există resurse bugetare, atunci nu înţeleg de ce trebuie să dăm de la 1 septembrie 20121. Suntem în 2018, am văzut trompetele strigând cât de bine o ducem şi cât de mulţi bani avem la buget. Creşterile  de preţuri dunt mari, inflaţia e azi şi atunci trebuie să aplicăm legea de azi. Dacă nu există bani la buget, atunci nu putem să adoptăm o lege mincinoasă”, a spus Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.