Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O localitate rămâne fără primar și viceprimar: Au fost condamnați pentru corupție

primar

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, a anunţat miercuri că a semnat ordinul de încetare a mandatului lui Mihai Bojoga de consilier local şi, implicit, viceprimar al comunei Golăieşti. În cazul primarului din Golăieşti, Mihai Bâzdâga, de la PSD, se așteaptă referatul secretarului general al comunei, document care trebuie emis în maximum 10 zile de la pronunțarea definitivă a instanței.

Primarul a fost condamnat la 3 ani și jumătate cu suspendare într-un dosar de fraudare a unor proiecte cu finanțare europeană. Doi ani de închisoare cu suspendare a primit şi soţia sa, Maricica.

Citește și: Guvernul a modificat regulile din starea de alertă! Ce măsuri se vor lua

"Prefectul judeţului Iaşi a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului lui Mihai Bojoga, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Golăieşti, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, mai exact începând cu data de 26 iunie 2020. Ca efect al încetării de drept a mandatului de consilier local, cu aceeaşi dată încetează mandatul lui Mihai Bojoga, viceprimar al comunei Golăieşti, înainte de expirarea duratei normale a acestuia. De asemenea, cu aceeaşi dată, 26 iunie, devine vacant locul de consilier local în cadrul CL al comunei Golăieşti", a anunţat prefectul Marian Grigoraş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ordinul prefectului a fost emis după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat, pe 26 iunie, o sentinţă definitivă în acest caz. Viceprimarul Mihai Bojoga, alături de primarul comunei Golăieşti, Mihai Bâzdâgă, şi soţia acestuia au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fraudă cu fonduri europene. Cei trei au fost acuzaţi de înşelăciune, fals intelectual şi conflict de interese şi infracţiuni împotriva intereselor UE, ei fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare şi la achitarea unui prejudiciu de 300.000 de euro, la care se adaugă penalităţi şi dobânzi.

Citește și: Florin Cîțu, informații despre ‘Prima casă’! Ce se va întâmpla cu programul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.