Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O lucrare a artistul urban Banksy având ca temă 'Brexit-ul' a apărut în oraşul Dover

rfi.fr
Brexit

O lucrare aparţinând misteriosului artist Bansky despre ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) a apărut luni pe faţada unei clădiri din oraşul Dover, fiind considerată prima manifestare artistică a celebrului pictor urban referitoare la 'Brexit', relatează EFE. Reprezentanţii săi au confirmat autenticitatea picturii murale, care reprezintă un metalurgist urcat pe o scară şi care încearcă să înlăture cu un ciocan o stea aurie din steagul albastru comunitar.

Lucrarea poate fi văzută pe faţada clădirii 'Castle Amusements' din Dover, situată în apropiere de terminalul de feribot care leagă Marea Britanie de Franţa peste Canalul Mânecii, în sudul ţării. Potrivit mass-media britanice, stelele aurii "reprezintă idealuri de unitate, solidaritate şi armonie între popoarele Europei".

Steaua pe care încearcă să o înlăture muncitorul corespunde Marii Britanii, al cărei prim-ministru, conservatoarea Theresa May, a angajat un complicat proces de negociere cu partenerii comunitari pentru a stabili termenii ieşirii din Uniune. De la referendumul privind 'Brexit-ul', din 23 iunie anul trecut, Banksy a rămas în tăcere, dar această manifestare artistică intervine într-un moment de creştere a tensiunii între Londra şi Bruxelles în debutul negocierilor, conform Agerpres.

Alegerea de către Banksy a oraşului englez Dover, care priveşte direct spre continentului european, nu este întâmplătoare, având în vedere că de aici se ia feribotul spre localitatea franceză Calais, unde în 2015 artistul a pictat pe faţada unei clădiri o lucrare privind tabăra de refugiaţi. În lucrare el îl reprezenta pe fondatorul Apple, regretatul Steve Jobs, al cărui tată biologic era un imigrant sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.