Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O lucrare similară celor semnate Banksy a apărut, peste noapte, pe zidul unei foste închisori din Anglia

https://www.wmagazine.com/story/banksy-identity-revealed-goldie
Bansky

O lucrare similară celor semnate Banksy a apărut, peste noapte, pe zidul unei închisori din Anglia, atrăgând numeroşi curioşi, relatează BBC.

Desenul de pe Închisoarea Reading reprezintă un prizonier - asemănător scriitorului Oscar Wilde, care a fost deţinut aici - ce coboară pe perete cu ajutorul unor cearşafuri legate de o maşină de scris, potrivit news.ro.

Citește și: Metroul din Cluj-Napoca s-a lovit de un 'bulgăre de sare', proiectul ar putea fi amânat. Ce spune Emil Boc

Închisoarea Reading a fost în ultimii ani subiectul unei campanii controversate - numeroşi activişti au militat ca ea să fie transformată în centru cultural, şi nu să fie vândută pentru a fi transformată în clădire de locuinţe.

Artistul din Bristol nu a revendicat lucrarea încă, însă un expert a spus că „pare să fie un nou Banksy”.

În această închisoare, Wilde a fost deţinut între 1895 şi 1897. El a descris-o în poemul „Ballad of Reading Gaol”, în care reflecta asupra brutalităţii sistemului penal victorian. Scriitorul a fost condamnat din cauza relaţiei sale cu lordul Alfred Douglas.

Închisoarea a fost abandonată în 2013 şi scoasă la vânzare de guvern în 2019. Un acord de vânzare a monumentului de clasă a II-a unor dezvoltatori nu a fost finalizat, iar consiliul local speră să reuşească să îl transforme într-un complex dedicat artei.

Între starurile care au susţinut proiectul cultural s-au numărat actorii Kenneth Branagh, Natalie Dormer şi Judi Dench.

Vince John, de la 1loveart gallery din Bristol, care comercializează artă urbană, a spus: „Cred că este un exemplu de artă stradală a lui Banksy la cel mai înalt nivel, atât cu umor, cât şi pătrunzător din punct de vedere politic. O lucrare minunată şi un comentariu social strălucit”.

Toby Davies, director artistic al Rabble Theatre din Reading, a spus că, dacă este un original, „este uimitor că Banksy a recunoscut importanţa culturală a închisorii extraordinare din Reading”.

„În mâinile potrivite, această închisoare va face ca Reading să evolueze într-o destinaţie istorică şi culturală recunoscută internaţional, construită pe valorile acceptării şi diversităţii. Îndrăznesc să spun: pare că Banksy este de acord”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.