Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mănăstire din Neamț a luat foc după ce a fost lovită de un trasnet/ Foto

mediafax
incendiu bociulesti

Un incendiu puternic a izbucnit noaptea trecută la schitul Bociulești din comuna Podoleni, județul Neamț. Incendiul, care s-a răspândit într-o clădire din lemn cu acoperișul de tablă utilizată ca Paraclis al Mănăstirii Pângărați, a afectat în mare parte acoperișul și interiorul clădirii, distrugând obiecte de cult, icoane și mobilier, scrie Mediafax.

Cauza probabilă a incendiului a fost trăsnetul.

La sosirea pompierilor, flăcările cuprinseseră deja acoperișul și interiorul unei clădiri din lemn, care servea drept Paraclis al Mănăstirii Pângărați și era placată cu polistiren. Eforturile de intervenție s-au concentrat pe localizarea și stingerea incendiului.

Acoperișul construit din lemn și acoperit cu tablă a fost distrus pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. De asemenea, obiecte de cult, icoane și mobilier prețios au fost distruse în flăcări.

Cauza probabilă a incendiului a fost trăsnetul, care a lovit clădirea în timpul furtunii.

Nu au fost înregistrate victime.

Mănăstirea Bociulești a fost o mănăstire ortodoxă, acum ruinată, cu hramul Cuvioasa Parascheva, ridicată în 1629 de către logofătul Dumitrașcu Ștefan împreună cu jupâneasa sa Nifia. Edificiul este situat pe partea stângă a Bistriței. Biserica și restul construcțiilor au fost distruse în anul 1832 de o puternică viitură a Bistriței, care a rupt terasa pe care ansamblul fusese ridicat. Au supraviețuit doar câteva structuri din corpul bisericii și cel al clopotniței, precum și câteva elemente de interior, mutate și conservate în alte edificii religioase din zonă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.