Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mare companie aeriană se luptă pentru a NU intra în faliment. Discuții pe un pachet de salvare de miliarde de euro

Lufthansa avion

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat joi că este în discuţii avansate cu fondul de stabilizare economică al guvernului german cu privire la un un pachet de salvare de nouă miliarde de euro, dar care include şi preluarea de către stat a unei participaţii de 20% la transportatorul aerian, transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă, Lufthansa a informat că acordul prevede că Guvernul de la Berlin va dobândi două locuri în consiliul de supraveghere al companiei aeriene, dar îşi va exercita drepturile de vot numai în cazuri excepţionale, precum protejarea companiei împotriva unei tentative de preluare. Lufthansa a mai informat că se aşteaptă ca în condiţiile acordului să fie prevăzută şi o renunţare la plata viitoare a dividendelor precum şi limite cu privire la compensaţia acordată managerilor, adăugând însă că acordul va trebui să fie aprobat de Comisia Europeană, scrie Agerpres.

Citește și: OFICIAL Care sunt excepțiile când masca NU e obligatorie. Ministerul Sănătății face precizări

Pachetul de salvare de care va beneficia Lufthansa include un împrumut în valoare de trei miliarde de euro de la banca de stat KfW şi o obligaţiune convertibilă, care poate fi schimbată pentru un pachet suplimentar de 5% plus o acţiune în cazul unei oferte publice de preluare venită de la o terţă parte.

Interzicerea călătoriilor decisă de numeroase ţări din întreaga lume a forţat Lufthansa să blocheze la sol 700 din avioanele sale, ceea ce a dus la o scădere de 99% a numărului de pasageri, astfel că întregul grup Lufthansa (care include şi companiile Swiss şi Austrian Airlines) pierde în fiecare oră un milion de euro din rezervele sale de lichidităţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.