DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O mare parte din măsurile de protecţie instituite în sistemul de sănătate prin ordonanţe militare vor fi menţinute

Agerpres
CNAS

O mare parte din măsurile de protecţie instituite în sistemul de sănătate prin Ordonanţe militare, care s-au dovedit benefice pentru pacienţi, vor fi menţinute şi în perioada următoare, a anunţat, luni, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Instituţia a precizat că se va recomanda ca pacienţii să contacteze telefonic medicul de familie, iar acesta să decidă dacă în consultă la distanţă, în cheamă la cabinet sau îl direcţionează către un specialist, potrivit news.ro.

CNAS a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că o parte dintre măsurile implementate prin ordonanţele militare şi care au avut efecte benefice, vor fi păstrate şi după încetarea stării de urgenţă, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

CNAS aprecizat că, în urma consultărilor cu specialiştii din domeniul sănătăţii, vor fi stabilite reglementările necesare privind modul de acordare aserviciilor medicale, care vor face obiectul unui proiect de act normativ ce  va fi supus aprobării Executivului.

”Pe perioada stării de urgenţă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a transmis recomandarea ca, atunci când apare o problemă de sănătate, pacientul să se adreseze mai întâi telefonic medicului de familie, urmând ca acesta să decidă, după caz, dacă îi acordă o consultaţie la distanţă, îl cheamă la cabinet pentru o consultaţie clasică sau îl direcţionează către un medic specialist. Această recomandare va rămâne valabilă şi în perioada următoare, când  CNAS  va promova toate reglementările referitoare la modalitatea de acordare a serviciilor medicale ce vor intra în vigoare”, a transmis CNAS.

”O parte din restricţiile instituite prin Ordonanţele militare vor fi înlocuite cu noi reglementări, dar este necesar şi un grad mai mare de responsabilitate din partea populaţiei. Facem apel către cetăţeni să adopte în continuare un comportament prudent, în concordanţă cu recomandările specialiştilor, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.