Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mare publicaţie britanică îşi schimbă formatul. Mai mulţi angajaţi vor fi daţi afară

The Gryphon
presa UK

Cotidianul britanic The Guardian va adopta formatul tabloid la începutul anului 2018 în cadrul unui program mai vast de transformare, a anunţat compania care deţine această publicaţie, Guardian Media Group, relatează AFP, conform agerpres.

Săptămânalul The Observer, suplimentul său de duminică, va fi vizat, de asemenea, de această schimbare ce a fost anunţată marţi seară.

Autorităţile au anunţat numărul persoanelor DECEDATE în incendiul masiv din Londra - LIVE VIDEO

Cele două titluri vor renunţa la formatul berliner în culori, adoptat în 2005. În epocă, The Guardian şi The Observer renunţaseră la formatul mare (broadsheet) în urma unei investiţii de 80 de milioane de lire sterline (90 milioane de euro).

Dintre marile ziare britanice, doar Financial Times şi Daily Telegraph sunt tipărite încă în format mare, toate celelalte publicaţii trecând deja la formatul tabloid (mai compact), inclusiv The Times.

Acest anunţ făcut de Guardian Media Group (GMG) se înscrie într-un plan de transformare pe trei ani, lansat în 2016 de proprietarul grupului, care prevede de altfel şi o restructurare a diviziei de publicitate şi reduceri ale costurilor care vor consta în suprimarea unui număr de 250 de locuri de muncă, dintre care 100 vor viza locuri de muncă din redacţia cotidianului.

GMG nu are o "sănătate" financiară prea bună, după ce a înregistrat pierderi de 69 de milioane de lire sterline (78 milioane euro) în exerciţiul financiar care s-a încheiat în iunie 2016.

Citeşte şi: Rusia se simte ÎNCONJURATĂ de NATO. Putin ameninţă cu un răspuns 'adecvat'

Această schimbare a formatului "este o etapă importantă în cadrul planului nostru de transformare în trei ani", a declarat David Pemsel, directorul general al GMG.

"Un număr de persoane mai mare ca niciodată citesc şi sprijină jurnalismul nostru, dar industria printului continuă să evolueze, iar noi trebuie să evoluăm odată cu ea", a adăugat David Pemsel.

Katherine Viner, redactor-şef la The Guardian, cotidian lansat în 1821, a apărat decizia de adoptare a noului format, considerând că "scăderea difuzării înseamnă că tipărirea ziarului în format berliner devine tot mai scumpă".

"Trecerea la formatul tabloid ne va permite să fim mai flexibili, pentru a răspunde schimbării cererii de pe piaţă pentru versiunea tipărită", a adăugat ea, pe site-ul cotidianului. Această schimbare ar trebui să genereze economii de câteva milioane de lire sterline în fiecare an, iar aceste sume ar putea fi reinvestite în redacţia ziarului.

Tipărirea noului format al cotidianului The Guardian va fi încredinţată grupului de presă Trinity Mirror, care deţine tabloidul Daily Mirror. GMG va închide din acest motiv cele două tipografii ale sale, aflate în Trafford, în apropiere de Manchester, şi în cartierul Stratford din Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.