Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O membră a grupului contestatar Pussy Riot a fost condamnată la 40 de ore de muncă în folosul comunităţii

ciocanel judecator

O membră a grupului contestatar rus Pussy Riot, Maria Aliohina, a fost condamnată joi la 40 de ore de muncă în folosul comunităţii, după ce a arborat în faţa FSB o pancartă în care îi califica drept "călăi" pe reprezentanţii serviciilor ruse de securitate, informează AFP. Maria Aliohina, în vârstă de 29 de ani, a fost arestată după ce a desfăşurat o pânză albă pe care era scris cu litere roşii "Aniversare fericită, călăilor", în faţa intrării în clădirea FSB, în Piaţa Lubianka, din centrul Moscovei.

Această acţiune de protest a avut loc în timp ce Rusia celebra la 20 decembrie "Ziua membrilor forţelor de securitate". Această dată marchează în acest an un secol de la înfiinţarea CEKA (Comisia Extraordinară de Combatere a Contrarevoluţiei), cunoscută pentru execuţiile sale în masă în timpul războiului civil rus. Succesoarele CEKA, cunoscute sub numele de NKVD şi KGB, au pus în aplicare teroarea stalinistă şi represaliile împotriva disidenţilor.

Ea a fost acuzată de "participare la o manifestaţie neautorizată" de autorităţi, pentru care risca până la 15 zile de detenţie. O altă militantă, Olga Borisova, a reuşit să scape de poliţişti, în timp ce doi fotografi ce le însoţeau pe tinere au fost arestaţi, a anunţat Borisova pe site-ul MediaZona, fondat de Pussy Riot, conform Agerpres.

Condamnată în august 2012, alături de alte două tinere, la doi ani de detenţie pentru că a cântat o rugăciune "anti-Putin" într-o catedrală din Moscova, Maria Aliohina a fost graţiată în decembrie 2013 de preşedintele rus. În august, ea a fost din nou arestată pentru scurt timp împreună cu o prietenă în Iakutsk, în Siberia, după ce şi-a manifestat susţinerea pentru un realizator ucrainean de televiziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.