Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O militantă naţionalistă din Bulgaria, condamnată pentru trafic de migranţi

ciocanel judecator

O militantă naţionalistă bulgară, membră a unei formaţiuni ostile migranţilor, a fost condamnată miercuri la trei ani de închisoare cu suspendare pentru implicare într-o reţea de traficanţi de migranţi, a anunţat o sursă judiciară, citată de AFP. Responsabilă locală a unei filiale a Frontului Salvării Naţionale din Bulgaria (NFSB), partid ce participă la guvernare, Anelia Veleva a fost arestată în iulie pe o autostradă, într-un convoi de două maşini ce transportau doi sirieni şi trei irakieni.

După o trecere clandestină a frontierei turco-bulgare, cei cinci migranţi urmau să fie transportaţi în Serbia înainte de a ajunge în Europa de Vest. Veleva a negat iniţial faptele, pentru ca după două luni de detenţie să le recunoască, potrivit Parchetului. Tribunalul regional din Plovdiv (sud) a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare şi la amendă de 5.000 de leva (circa 2.500 de euro) pentru trafic de fiinţe umane, conform Agerpres.

Responsabilă a filialei din Kostinbrod (nord-vest), ea a demisionat din NFSB, membră a unei coaliţii de partide naţionaliste ce guvernează alături de premierul conservator Boiko Borisov din luna aprilie. Bulgaria a ridicat un gard de sârmă de-a lungul frontierei sale cu Turcia, pentru a împiedica trecerea migranţilor. Veleva făcea parte dintr-o reţea aflată sub supravegherea poliţiei. Ceilalţi cinci traficanţi din acest grup au fost la rândul lor condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.