Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O Moldovă instabilă ar fi preluată rapid de Rusia

moldova rusia

Instabilitatea politică de la Chişinău nu poate trena la nesfârşit, pentru că Moscova stă la pândă şi ar putea anexa Republica Moldova, dacă vor fi comise greşeli declară  primarul Chişinăului, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. El spune că nu are emoţii pentru votul de joi din Parlament, care urmează să învestească Guvernul condus de Valeriu Streleţ.

Dorin Chirtoacă nu vede nici un risc la votul de joi: "Emoţii cu siguranţă nu avem (...). Nu văd chiar nici un fel de riscuri pentru ziua de astăzi, pentru că eu cred că toată lumea conştientizează că o asemenea situaţie nu poate trena la nesfârşit pentru Republica Moldova, întrucât este chiar periculos".

"Ca să vorbim pe înţelesul celor de dincolo de Prut aş spune că este o oportunitate pentru noi şi o provocare în acelaşi timp să încheiem perioada similară pe care a avut-o România între anii 2000-2004 şi să începem perioada 2004-2014, să zic. Adică să ne despărţim de perioada când totul era la cheremul politicienilor, când prin ordine şi telefoane date prin firul roşu, cum se mai spunea pe atunci sau inclusiv indicaţii de la Moscova venite, se hotărau multe lucruri la nivel de ţară, respectiv trecerea spre o altă formă de guvernare, unde totuşi, puterile devin separate în stat şi justiţia devine independentă", a mai spus, la RFI, liberalul.

Întrebat dacă o Moldovă instabilă nu ar da satisfacţie Rusiei, Dorin Chirtoacă a răspuns: "O Moldovă instabilă nu doar ar da satisfacţie Rusiei, dar ar fi preluată destul de rapid şi fără mari dificultăţi de către Federaţia Rusă. Guvernul care se formează astăzi, în cazul în care vom da dovadă de coerenţă, de corectitudine, de consecvenţă, în cazul în care va fi respectat acordul coaliţiei, care este unul corect, echilibrat (...), deci toate astea împreună sper să dea şansa ca timp de trei ani şi jumătate până la alegerile parlamentare oamenii să recapete încrederea în integrarea europeană (...). Moscova evident stă la pândă şi în momentul în care vor fi comise greşeli, Moldova ar putea fi preluată exact cum a fost preluată Crimeea sau acum regiunile Doneţk şi Lugansk".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.