Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă cargo provenită din Grecia, plasată în carantină după ce un marinar a fost descoperit mort, iar alţi zece au fost testaţi pozitiv la coronavirus

cargo

O navă cargo ajunsă pe insula Creta din Grecia şi venită din Port Said, în nordul Egiptului, a fost plasată în carantină după ce un marinar a fost descoperit mort în cabină, iar alţi zece au fost testaţi pozitiv la coronavirus, a anunţat luni Garda de Coastă elenă, potrivit AFP.

Ajunsă duminică dimineaţă în portul Kaloi Limenes din sudul Cretei, nava cargo Heroic, aflată sub pavilion grec, a fost plasată în carantină după un "control sanitar" la bord, a precizat aceeaşi sursă, potrivit agerpres.ro.

"Un marinar a fost găsit de căpitan mort în cabină, probabil din cauza epidemiei, iar unul dintre mecanicii contaminaţi cu COVID-19 a fost spitalizat pe insula Rodos din apropiere", a spus o reprezentantă a biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Alţi nouă marinari au fost depistaţi pozitiv, dintr-un total de 21 de membri ai echipajului, între care 13 filipinezi şi opt greci, potrivit responsabilei citate.

Nava, care nu avea o încărcătură la bord, avea ca destinaţie Columbia, însă acum trebuie să rămână câteva zile în largul Cretei.

Ţară cu aproape 11 milioane de locuitori, Grecia, care se pregăteşte pentru deschiderea sezonului turistic la mijlocul lunii mai, se confruntă de câteva săptămâni cu un vârf al pandemiei, cu zeci de morţi zilnic şi cu peste 1.500 de cazuri de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.