Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă de patrulare a gărzii de coastă turce 'a hărţuit' una dintre navele Greciei, provocând pagube uşoare

goolets.net
grecia turcia

Paza de coastă a Greciei a informat că una din navele sale de patrulare responsabilă cu reperarea migranţilor în Marea Egee a fost lovită uşor duminică de un vas de patrulare al marinei turce, care a 'hărţuit-o', incident petrecut cu o zi înainte de întâlnirea de la Bruxelles dintre premierul grec Kyriakos Mitsotakis şi preşedintele turc Recep Tayip Erdogan, transmite AFP.

'Duminică devreme, la est de insula Lesbos, o navă de patrulare a gărzii de coastă turce a hărţuit o navă de patrulare a pazei de coastă din Lesbos, provocând pagube uşoare', a declarat serviciul pazei de coastă elene într-un comunicat, precizând că nimeni nu a fost rănit.

Acest gen de confruntare se produce frecvent în cursul patrulărilor în Marea Egee pentru reperarea migranţilor care încearcă traversarea spre Lesbos, scrie Agerpres.ro.

Grecia a acuzat în aprilie Turcia de 'provocarea unei escaladări' a tensiunilor în această zonă prin manevre 'periculoase' şi asistenţă ilegală pentru ambarcaţiunile de migranţi.

Atena cere în mod constant Ankarei să respecte acordurile cu Uniunea Europeană şi să supravegheze mai bine coastele Turciei pentru a împiedica plecările, şi să preia solicitanţii de azil - în prezent, aproape 1.500 - cărora le-au fost refuzate cererile.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis urmează să aibă o întâlnire luni, la Bruxelles, cu preşedintele turc Recep Tayip Erdogan, în marja summitului NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.