Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă militară britanică a încercat să împiedice capturarea unui tanc petrolier britanic de către forțele iraniene

AFP
nava militara, camerun

O navă militară britanică a încercat să împiedice capturarea unui tanc petrolier britanic de către forțele iraniene în zona strâmtorii Ormuz, a declarat un oficial de la Teheran, în timp ce Londra a transmis că o fregată britanică era la aproximativ o oră depărtare de nava comercială sechestrată, potrivit Mediafax.

Generalul Ramezan Sharif, purtătorul de cuvânt al Gărzilor Revoluționare Islamice, a declarat sâmbătă că, în pofida "rezistenței și imixtiuni" navei militare britanice, forțele iraniene au reușit să sechestreze tancului petrolier, informează agenția de știri Reuters.

Penny Mordaunt, ministrul Apărării de la Londra, a declarat că fregata HMS Montrose se afla la 60 de minute depărtare de petrolierul britanic Stena Impero în momentul în care nava comercială a fost oprită de forțele iraniene, potrivit publicației The Telegraph.

Citește și: Ne TOPIM: Ce temperaturi anunță meteorologii

Ministrul britanic a mai precizat că nava comercială britanică se afla în apele teritoriale ale Omanului atunci când a fost abordată de iranieni.

Între 15 și 30 de petroliere sub pavilion britanic tranzitează zilnic strâmtoarea Ormuz, însă în zonă sunt prezente doar șapte nave militare britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.