Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă militară chineză a îndreptat un laser către un avion australian

Mediafax.ro
navă militară rusă yantar

O navă militară chineză a iluminat cu laser un avion militar australian care se apropia de nordul Australiei, punând în pericol vieţi omeneşti, a acuzat sâmbătă Departamentul Apărării de la Canberra, citat de Reuters.

Avionul de patrulare P-8A Poseidon a detectat o rază laser pornită de la nava marinei chineze din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului, potrivit Agerpres.

"Iluminarea aeronavei de către vasul chinez este un incident grav de securitate. Astfel de acţiuni pot periclita vieţi. Condamnăm cu fermitate comportamentul militar neprofesionist şi nesigur", arată un comunicat al ministerului australian al apărării.

Nava în cauză naviga către est alături de un alt vas al marinei militare chineze, în Marea Arafura, între Australia şi Papua-Noua Guinee, au precizat australienii. Ulterior, cele două nave chineze au trecut prin Strâmtoarea Torres în Marea Coralilor.

Relaţiile bilaterale între Australia şi China, principalul partener comercial al continentului de la antipozi, s-au deteriorat după ce guvernul de la Canberra a interzis în 2018 participarea companiei chineze Huawei Technologies la reţeaua de telecomunicaţii 5G, a înăsprit legislaţia împotriva amestecului politic străin şi a cerut o anchetă independentă privind originea COVID-19.

Conform unei ştiri difuzate de Australian Broadcasting Corporation, în 2019, nave militare chineze au atacat de mai multe ori cu lasere piloţii australieni care zburau deasupra Mării Chinei de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.