Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă amânare pentru inculpatul Igor Dodon, în dosarul denumit generic 'kuliok'. Fostul Președinte al Republicii Moldova ar avea Covid-19

Inquam Photos / Andrei Mardari
Igor Dodon

O nouă ședință în dosarul denumit generic „kuliok” în care fostul Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este inculpat a avut loc astăzi, 6 martie, la Curtea Supremă de Justiție de la Chișinău (CSJ). În cadrul acesteia urma să fie prezentată de către procurori o înregistrare video de 47 de minute, însă avocații fostului președinte au cerut amânarea ședinței de judecată, transmite știri.md.

Apărarea a invocat ca motiv starea de sănătate a lui Dodon, care ar fi suspectat cu COVID-19, dar și a doi dintre avocați, care s-ar afla în concediu medical.

Astfel, la hotărârea instanței, ședința a fost amânată pentru data de 10 martie.

Procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc, admite că cererea de amânare a ședinței ar putea fi o metodă de tergiversare.

„Nu vreau să cred că dumnealor recurg la unele chestiuni de invocare a unor temeiuri de sănătate, însă, dacă observăm obiectiv comportamentul și numărul cererilor înaintate de recuzare a judecătorilor, a procurorilor și anumite cereri de amânare, inclusiv data precedentă, din motiv că nu se dorea, nu declarativ au susținut că nu doresc, dar tacit și după comportamentul procesual nu se dorea să recurgem la această examinare. Eu pot să-mi creez opinia că există o bănuială rezonabilă precum că dumnealor ar putea recurge și la acest fapt, dar urmează să verificăm în ședință de judecată, data viitoare, documentele medicale referitor la stare de sănătate care a făcut imposibil să fie prezenți”, a declarat Petru Iarmaliuc pentru TV8.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.