Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă șansă în România pentru bolnavii de cancer: Tratamentul de mii de euro ce va fi decontat

Cercetatori si medici din intreaga lume incearca sa afle daca imunoterapia poate indeparta cancerul. Studiile clinice si tratamentele din ultimii ani au dat rezultate bune in unele cazuri, prelungind viata bolnavilor chiar si cu 10 ani.

Tratamentele imuno-oncologice vor fi introduse si la noi si decontate de stat, dar nu se stie deocamdata de cand. Pana atunci, pacientii romani isi cauta sanatatea peste hotare, platind sume ametitoare din buzunar.

Medicii din Austria au experienta in administrea tratamentelor inovatoare.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

Medic primar Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik Austria: ''Este diferit de la un pacient la altul, trebuie sa facem analize genetice si sa vedem mai departe ce poate fi facut. In mod normal cancerul blocheaza sistemul imunitar, iar aceasta terapie noua il face sa lupte impotriva celulelor canceroase si sa le elimine.''

Medicamentul introdus in organism ar trebui sa il invete sa realizeze ca tumoarea este nociva si sa o atace. Din pacate, doar 15% dintre pacientii care au urmat acest tratament au obtinut si rezultate. Este adevarat, unora le-a fost prelungita viata si cu 10 ani.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

Daca in Austria aceasta terapie functioneaza deja de doi ani, la noi nu se stie cand va fi introdusa. Ministerul Sanatatii a aprobat deocamdata intrarea pe piata a unui vaccin imuno-oncologic. Acesta poate fi folosit in tratatea melanomului in stadiu avansat, dar si in cazul celor cu cancer de prostata.

Laura Mazilu, medic primar oncolog: ''Sunt niste molecule care tintesc exact receptorii specifici de pe suprafata limfocitului T si-l fac sa recunoasca si sa distruga celula tumorala.''

Citește și: Doar 3 persoane din lume au acest pașaport: Cine îl emite și de ce e rar

Este un tratament asemanator cu cel de la Viena, doar ca este produs de o firma romaneasca si este vandut in Austria, Grecia, Germania, Italia si Franta. Produsul este scump, aproximativ 6.000 de euro pentru o singura sedinta din tratament, insa daca va fi decontat de stat, va fi gratuit.

In strainatate astfel de proceduri sunt folosite in tratatea melanomului, a cancerului de rinichi, de plamani, dar si in cateva cazuri de leucemie. Medicii spun ca efectele secundare nu sunt la fel de dure ca in cazul chimioterapiei.

Si in cazul acestui vaccin, ce ar trebui sa intre pe lista medicamentelor decontate de statul roman, rata de succes este de 15 la suta, insa reprezinta o sansa pentru cei care nu mai au speranta.

Citește și: Șarpele care a atacat bucătarul în timp ce îl gătea / VIDEO

sursa: PRO TV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.