Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă ieșire necontrolată a lui Dmitri Medvedev: Ce a putut să spună după decizia UE privind plafonarea prețului la gazele ruseşti

canberratimes.com.au
medvedev

Dmitri Medvedev a caracterizat drept o neputință a Uniunii Europene introducerea de către UE a plafonului de preț pentru gazul rusesc. Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat că introducerea unui plafon la prețurile gazelor ruseşti de către Uniunea Europeană a fost adoptată 'din neputință' și dictată de 'ura zoologică față de Rusia'. El a postat acest mesaj pe canalul său de Telegram, anunță Rador.

'În primul rând, ca și în cazul petrolului, acesta nu este dictat de logica economică, ci de ura zoologică față de Rusia, bazată pe teza maniacală 'rușii sunt de vină pentru toate astea'. Deci, este o măsură strict voluntară şi neconcurenţială', a mai scris el, subliniind că această decizie a fost luată cu un număr mare de rezerve, permițând blocarea aplicării acesteia. El și-a exprimat convingerea că, în acest sens, acest mecanism nu va funcționa.

Medvedev a spus că cel de-al doilea motiv pentru care a fost luată decizia privind plafonarea prețului a fost neputința UE de a influența situația. Din acest motiv, limita prețului gazelor a fost stabilită la un nivel care în urmă cu câțiva ani ar fi părut surprinzător pentru absolut toți participanții de pe piața gazelor, consideră el. Potrivit acestuia, 'niciunul dintre participanții la tranzacționarea pe bursa futures TTF nu și-ar putea imagina prețul de 180 de euro pe kWh chiar și în cel mai frumos sau în cel mai urât vis'.

El și-a exprimat, de asemenea, convingerea că prețurile pentru consumatorii de gaze din Europa vor rămâne la un 'nivel foarte ridicat'. 'Concluzia: rusofobia stupidă, iar odată cu ea va creşte sărăcirea europenilor de rând. Merry Christmas!', a încheiat vicepreședintele Consiliului de Securitate. Pe 22 decembrie, Uniunea Europeană a aprobat un plafon pentru prețul gazelor la nivelul de 180 de euro pe megawat-oră (aproximativ 1,85 mii euro la mia de metri cubi de gaze).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.