Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură în Germania pentru Angela Merkel

angela merkel refugiati

Dacă acum s-ar desfăşura alegeri legislative în Germania, blocul conservator care o susţine pe cancelarul german Angela Merkel ar obţine cel mai slab rezultat electoral din ultimii patru ani, relevă un sondaj publicat miercuri şi prezentat de agenţia EFE.

Conform sondajului privind intenţiile de vot efectuat de institutul Forsa, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel şi partenerii ei bavarezi, Uniunea Creştin-Socială (CSU), ar obţine împreună circa 32% din voturi.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

Blocul conservator a coborât astfel la nivelul de popularitate din iunie 2012. Totuşi, chiar şi cu un asemenea rezultat, ar rămâne prima forţa politică, social-democraţii din SPD venind în urmă cu 23% din intenţiile de vot, în timp ce pe poziţia a treia s-ar regăsi formaţiunea anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), cu 13% din voturi. Pe poziţiile următoare s-ar afla Verzii (11%), formaţiunea Die Linke (Stânga - 8%) şi liberalii din FDP (6%).

Scăderea popularităţii cancelarului Merkel este pusă cel mai mult pe seama politicii sale de deschidere faţă de refugiaţi. Totuşi, directorul institutului Forsa, Manfred Gulner, atrage atenţia să nu se tragă prematur concluzii din aceste date, el amintind că la alegerile din anul 2013 blocul conservator a obţinut 41,5% din voturi, peste procentele sondajelor din anii 2011şi 2012. De altfel, partidul CDU a înregistrat pe 4 septembrie o înfrângere severă la alegerile regionale din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară, fieful cancelarului Merkel, situându-se abia pe locul trei, în urma AfD, pentru ca o săptămână mai târziu să le câştige pe cele din landul Saxonia Inferioară, informează agerpres.ro.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.