Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură pentru Putin! UE pregătește un nou set de sancțiuni: Patru bănci, inclusiv Alfa-Bank, și 130 de persoane, pe lista neagră (Politico)

lboro.ac.uk
sanctiuni rusia

Uniunea Europeană intenționează să impună sancțiuni împotriva a 130 de persoane fizice și juridice din Rusia. De menţionat că rubla devine mai ieftină față de dolar și euro, pe fondul scăderii preţului petrolului și din cauza noilor sancțiuni.

Uniunea Europeană urmează să includă patru bănci rusești, inclusiv Alfa-Bank, într-un nou pachet de sancțiuni, precum și să impună o interdicție de furnizare a unui număr de mărfuri către Rusia, relatează Politico, conform Rador.

Alfa-Bank, pe lista neagră

''Noile sancțiuni financiare vor afecta patru bănci rusești, inclusiv cea mai mare bancă privată din Rusia, Alfa-Bank'', informează publicația.

În total, listele de sancțiuni prevăd să includă 130 de persoane fizice și juridice, inclusiv militari, jurnaliști din mass-media de stat, precum și companii și persoane din alte țări asociate cu industria militară rusă sau cu grupul Wagner.

În plus, UE dorește să introducă o interdicție asupra importului de cauciuc și bitum din Rusia.

De asemenea, Bruxelles-ul dorește să le interzică cetățenilor ruși să desfăşoare activităţi în consiliile de administrație ale companiilor care deservesc infrastructura critică, cum ar fi rețelele de electricitate, precum și companiile de furnizare a gazelor.

În plus, restricțiile la export pot afecta furnizarea de camioane și alte vehicule grele, echipamente de construcții și alte mașini utilizate în sectorul construcțiilor din UE către Federația Rusă.

De asemenea, autoritățile UE preconizează să impună interdicții suplimentare privind exportul către Rusia de componente electronice care pot fi folosite la fabricarea armelor.

Cu toate acestea, au remarcat sursele, nu este clar dacă noul pachet de sancțiuni va afecta exporturile Moscovei de pietre prețioase, diamante.

În plus, Bruxelles intenționează să includă pe lista neagră o companie de transport maritim cu sediul în Dubai, care este suspectată că ajută Rusia să eludeze sancțiunile existente. Sursele au anunţat însă că în timpul discuțiilor au existat obiecții din partea țărilor mediteraneene faţă de această măsură.

O sursă Bloomberg a precizat că este puțin probabil ca UE să impună sancțiuni împotriva Rosatom, deoarece mai multe țări membre ale blocului s-au opus unei astfel de măsuri.

Anterior, UE precizat că intenționează să introducă următorul, cel de-al zecelea, pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la sfârșitul lunii februarie.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că, potrivit planului, al zecelea pachet de sancțiuni ar trebui să includă, printre altele, interdicții privind furnizarea de mărfuri către Rusia, la care este aproape imposibil să se găsească o alternativă. Ea a adăugat că discuția se va concentra pe bunurile de care, potrivit UE, complexul militar-industrial rusesc are nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.