Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă mănăstire românească în Irlanda

basilica.ro
manastire
Mănăstirea se află în inima Irlandei, foarte aproape de râul Shannon. Locul a aparținut ordinului monahal catolic al Ursulinelor. Maicile catolice au avut acolo timp de aproape 25 de ani un centru spiritual, de reculegere – ”retreat centre”. „Numele, pe care noi l-am și păstrat, era Ard Ciaran, adică locul înalt al Sf. Ciaran, deoarece era dedicat acestui mult-îndrăgit sfânt. De altfel în satul Shannonbridge, situat doar la 8 km de situl monahal de la Clonmacnoise, și biserica și școala sunt dedicate sfântului”, a explicat monahia Iosifia.

Ansamblul monahal cuprinde 7 case: un paraclis cu un mic pangar, o trapeză pentru pelerini care cuprinde și o modestă bibliotecă, 4 căsuțe pentru pelerini și casa maicilor. Doar două maici formează momentan obștea mănăstirii românești din Irlanda, dar comunitatea care susține acest proiect este uriașă. La mănăstire Sfânta Liturghie este oficiată pe rând, de preoții din protopopiatul Irlandei. Slujbele se săvârșesc în limba română dacă vin numai credincioși români. Sursa basilica.ro

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.