Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă mentalitate de procuror?

procurori dosare

Propunerea ministerului Justiției pentru funcția de Procuror General al Romaniei, Augustin Lazar, a explicat pe scurt ca vrea să schimbe mentalitatea procurorilor și să dea Ministerului Public un impuls nou.

"Proiectul vizează resetarea managerială a conducerii Ministerului Public şi imprimarea unui impuls energetic nou, pentru a lucra eficient. În primul rând e vorba despre obiectivele impuse în MCV, privind combaterea corupţiei şi celelalte infracţiuni din domeniile cu prioritate precum şi recuperarea prejudiciilor. Un alt obiectiv este cel legat de schimbarea mentalitatăţii procurorilor români, o mentalitate europeană care presupune cunoaşterea dreptului european şi a legislaţiei europene pentru a avea un rol operativ în alte jurisdicţii, o nouă mentalitate de procuror european care să producă rezultatele la care se aşteaptă cetăţenii români", a declarat Augustin Lazăr pentru Mediafax.

El a adăugat că nu l-a întâlnit pe președintele Klaus Iohannis și că nu îi datorează "nimănui" cariera profesională.

Augustin Lazăr are o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. Este procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia din anul 2013, calitate în care a coordonat şi instrumentat cauze complexe, una dintre acestea fiind urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară cooperarea judiciară internaţională. Anterior, din anul 2001 până la finalul anului 2012 a ocupat funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.