Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă moarte misterioasă în Rusia: un oficial de rang înalt din Ministerul Apărării a căzut de la fereastră

TVR Moldova
Marina Iankina

Cadavrul unui înalt oficial din Ministerul rus al Apărării a fost găsit în faţa blocului în care locuia la Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, după ce ar fi căzut de la fereastră, a anunţat joi publicaţia locală Fontanka, citată de agenţia EFE, relatează Agerpres.

Poliţia a fost informată încă cu o zi înainte despre corpul femeii descoperit lângă bloc, care a fost indentificat ca aparţinând - conform informaţiilor preliminare - Marinei Iankina, şefa Departamentului financiar din cadrul Districtului militar Vest.

Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General rus a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele morţii Marinei Iankina, în vârstă de 58 de ani.

Poliţia a găsit documente şi obiecte personale care i-ar fi aparţinut acesteia pe balconul de la etajul al 16-lea al blocului, notează Fontanka, care nu precizează dacă victima locuia la acest etaj.

Versiuni luate în calcul

Una dintre versiunile care sunt luate în considerare este că aceasta "şi-ar fi putut lua singură viaţa", indică acelaşi portal informaţional din Sankt-Petersburg.

Serviciul de presă al Districtului militar Vest a confirmat pentru presă că femeia era angajata lor, dar a refuzat să comenteze mai multe despre incident.

Înainte de a lucra în sectorul apărării, Iankina a ocupat funcţii în cadrul Serviciului federal fiscal şi a fost, la un moment dat, vicepreşedinte al Comitetului pe probleme funciare din Sankt Petersburg.

Decese suspecte

De la începutul anului 2022, când a fost declanşată campania militară rusă împotriva Ucrainei, au avut loc mai multe decese în circumstanţe suspecte în Rusia, de la oameni de afaceri importanţi din industria petrolului şi a gazelor naturale până la membri ai familiilor acestora.

Deşi aceste decese nu au fost niciodată legate oficial de invazia în Ucraina, au început să circule pagini, inclusiv pe Wikipedia, despre "moartea suspectă a unor oameni de afaceri ruşi", inclusiv liste cu până la 29 de nume de persoane decedate în condiţii suspecte până în prezent. Una din ipotezele vehiculate de analişti ruşi independenţi, care s-au refugiat în străinătate după declanşarea invaziei, este că aceste decese ar avea legătură cu fluxurile financiare ale Kremlinului şi transferul de fonduri în afara ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.