Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă percheziţie la echipa Bahrain, cu o zi înaintea startului Turului Franţei

www.agerpres.ro
Turul Franței
Niciun obiect nu a fost confiscat cu ocazia acestei acţiuni a poliţiei, care a durat două ore, a precizat echipa ai cărei membri au făcut deja obiectul unor percheziţii la începutul acestei săptămâni, la domiciliile lor.

Bahrain Victorious este vizată de o anchetă a Parchetului din Marsilia, începând de la ediţia de anul trecut a Turului Franţei.

Noua operaţiune a fost condusă de poliţia daneză şi a debutat joi dimineaţă la ora locală 5:30, conform precizărilor echipei.

Italianul Damiano Caruso, ocupantul locului al doilea în Giro d'Italia 2021, slovenul Matej Mohoric şi belgianul Dylan Teuns, deja învingători de etape în Marea Buclă, sunt cicliştii cei mai cunoscuţi ai grupului aliniat de Bahrain la actuala ediţie a Turului Franţei, alături de australianul Jack Haig, clasat pe locul al treilea în Turul Spaniei de anul trecut.

"Ofiţerii au percheziţionat toate vehiculele echipei, personalul şi camerele cicliştilor", a adăugat Bahrain, care precizat că nu doreşte să facă "niciun alt comentariu" pe această temă, în condiţiile în care "echipa aşteaptă acum cu nerăbdare să se concentreze pe cea mai mare cursă ciclistă din lume, Turul Franţei".

Această acţiune are loc la trei zile după percheziţiile efectuate în diferite ţări, la locuinţele mai multor membri ai echipei. Bahrain a anunţat ulterior că ancheta, care a fost deschisă de aproape un an, "nu a dat niciun rezultat" şi a regretat totodată acest "atac la adresa reputaţiei componenţilor echipei".

În iulie 2021, Parchetul din Marsilia a deschis o anchetă preliminară, pentru "achiziţia, transportul, deţinerea şi importul unei substanţe sau a unei metode interzise, în scopul utilizării de către un sportiv fără justificare medicală". Câteva săptămâni mai târziu, echipa Bahrain, la momentul respectiv prima în ierarhia pe echipe, a făcut obiectul unei percheziţii la hotelul său din Pau, după etapa a 17-a a Turului Franţei. Potrivit unor scurgerile de informaţii, în octombrie anul trecut ar fi fost găsite atunci urme de tizanidină, un relaxant muscular puternic, folosit pentru lupta împotriva sclerozei multiple (dar interzis de regulamentele antidoping) în analizele părului mai multor rutieri. Echipa Bahrain a negat această informaţie, iar laboratorul nu a confirmat identităţile.

Din echipa aliniată la Turul Franţei 2022, Mohoric, Teuns şi britanicul Fred Wright sunt singurii rutieri care se aflau şi anul trecut în cursă în momentul percheziţiei de la Pau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.