Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă piedică pusă în calea PNL care vrea primari aleși în două tururi

Senatul spune NU Agentiei Prejudiciilor

UPDATE 18.00: Plenul Senatului a respins propunerea liderului grupului PNL, Ion Popa, de a introduce pe ordinea de zi proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, fiind înregistrate 73 de voturi „împotrivă”, 42 „pentru” și două abțineri. În urma acestui vot senatorii liberali au părăsit sala de ședințe.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că legea electorală, care prevedea și amendamentul pentru revenirea la două tururi pentru alegerea primarilor, a fost retrimisă la comisii, pentru că ar fi nevoie de un nou aviz de la comisiile avizate.

„Procesul legislativ trebuie să repornească de la zero, să fie trimise amendamentele la comisiile avizate”, a precizat Tăriceanu.

Astfel că proiectul de lege al PNL va trece pe la comisii, prin vot în ședința de plen, după care va fi transmis Camerei Deputaților, care este decizională. Senatorii social democrați sunt cei care au propus anularea rapoartelor pentru proiectul de lege iniţiat de PNL privind alegerea primarilor în două tururi şi retrimiterea acestuia la comisiile de specialitate.

„PSD a propus anularea rapoartelor date de comisiile Senatului pe acest proiect pentru că ar fi fost funcţională până în 30 decembrie Comisia de cod electoral. Noi am considerat, cei de la PNL, că acea comisie avea ca mandat doar elaborarea legilor, iar următoarele amendamente, ceea ce este şi acest proiect, trebuia să urmeze cursul firesc şi că acele rapoarte sunt valabile. PSD a forţat un vot de anulare a rapoartelor date de comisii, au trecut acest vot de anulare cu opt la patru. PNL a votat împotrivă”, a declarat senatorul liberal Cristian Bodea la Parlament, în timpul şedinţei Biroului Permanent al Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.