Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva

organe

O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, donator fiind un pacient care se afla în moarte cerebrală, a informat joi Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a ANT, de la donator au fost prelevate, în noaptea de miercuri spre joi, ficatul şi rinichii, organele fiind preluate apoi de echipele de la Institutul Clinic Fundeni, permiţând să fie salvate trei vieţi.

ANT menţionează că familia donatorului a ales "să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi suferinţa lor să o transforme în speranţă pentru alte familii".

"Efortul şi dedicarea echipei de coordonare a spitalului din Deva, formată din Dr. Ioana Kovacs, kpd, As. Monica Popescu şi Dr. Anghel Bunea, coordonatori de transplant, au fost preluate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, conduse de Dr. Vasile Lungu şi Dr. Claudiu Codoi. Împreună, toţi aceşti profesionişti devotaţi şi care nu-şi cuantifică niciodată orele de muncă au format o echipă care a făcut ca lungul lanţ de la donator la primitor să fie realizat cu succes", se arată în postarea ANT.

Anul acesta, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva au avut loc patru prelevări de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală.

Spitalul a fost acreditat pentru prelevarea de organe în aprilie 2013, de atunci în cadrul unităţii medicale desfăşurându-se mai multe asemenea proceduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.