Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă statuie care îl reprezintă pe Hristos, ce măsoară 43 de metri, va fi inaugurată în Brazilia în 2023

origo.hu
Hristos Protectorul din Encantado brazilia

O nouă statuie care îl reprezintă pe Hristos, a treia ca înălţime din lume, ce măsoară 37,5 metri fără piedestal, a fost ridicată în Brazilia şi urmează să fie inaugurată în 2023 alături de un complex turistic aflat încă în faza de construcţie, relatează EFE.

Lucrările la statuia lui Hristos Protectorul din Encantado, un oraş aflat la 145 de kilometri distanţă de Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul - la frontiera cu Uruguay şi Argentina -, au fost finalizate la sfârşitul lunii aprilie, potrivit Agerpres.ro.

Numărul pelerinilor şi al turiştilor veniţi vă viziteze şantierul a fost constant de la începerea lucrărilor în 2019.

Hristos Protectorul din Encantado va avea o înălţime totală de 43 de metri, cu tot cu piedestal, şi va depăşi înălţimea celebrei statui Cristo Redentor din Rio de Janeiro, care are 30 de metri.

Cele mai înalte statui din lume dedicate lui Iisus sunt Jesus Buntu Burake din Sulawesi (Indonezia), care măsoară 52,55 metri în înălţime, şi Hristos Regele din Swiebodzin (Polonia), care are 52,5 metri, cu tot cu piedestal.

Potrivit Asociaţiei Prietenilor lui Christos din Encantado (AACE), de la începerea lucrărilor, peste 37.000 de pelerini au vizitat şantierul brazilian, dornici să vadă finalizarea construcţiei în prima sa etapă, care s-a încheiat pe 22 aprilie.

Încă mai sunt lucrări de efectuat, precum terminarea piedestalului de şase metri şi amenajarea parcului unde va fi instalată statuia alături de un complex turistic, un centru comercial şi restaurante.

Statuia braziliană cântăreşte 1,7 tone şi va fi amplasată la 436 de metri deasupra nivelului mării. Are o lăţime de 36 de metri de la o mână la alta mână, iar un lift interior îi va duce pe turişti până la un punct de observaţie amenajat în regiunea pieptului, la 40 de metri înălţime, de unde aceştia vor putea să admire panorama oraşului Encantado.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.