Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă turbină eoliană care se construiește singură va produce revoluție în industria energiei bazate pe vânt

WindSpider
turbina eoliana

O nouă turbină eoliană care se construiește singură ar putea revoluționa complet industria energiei eoliene. Macara WindSpider, dezvoltată de WindSpider, este o metodă nouă și scalabilă care permite turbinelor eoliene să se construiască singure, eliminând astfel necesitatea unei mari părți din forța de muncă obișnuită legată de construirea unei turbine eoliene, informează bgr.com.

Turbinele eoliene sunt obiecte masive și costisitoare. De fapt, paletele actuale ale turbinei sunt adesea atât de mari încât este nevoie de o macara pentru a le ridica. Acest lucru necesită combustibil pentru a funcționa și oameni care să opereze macaraua. Dar ce s-ar întâmpla dacă s-ar putea renunța la o mare parte din forța de muncă suplimentară, iar macaraua ar fi încorporată în turbina însăși?

Aceasta este ideea din spatele macaralei WindSpider. Macaraua folosește turnul turbinei în sine pentru a ridica diferitele părți ale turbinei în poziție. Și, din moment ce macaraua se află acolo cu turbina tot timpul, aceasta facilitează mult și întreținerea, retehnologizarea și dezafectarea. Ceea ce este și mai impresionant este faptul că macaraua poate fi extinsă cu ușurință la peste 1.500 de tone, fără limitări de înălțime.

content-image

Turbinele eoliene fixate pe fundul mării și cele offshore ar putea deveni mult mai ușor de construit

Acest lucru înseamnă că turbinele eoliene fixate pe fundul mării și cele offshore ar putea deveni mult mai ușor de construit, deoarece piesele mari ar putea fi transportate la locația turbinei cu ajutorul unei bărci și apoi atașate la turbină folosind funcționalitatea macaralei încorporate. Este o idee foarte nouă, care suscită deja un mare interes din partea investitorilor, și pe bună dreptate.

Existența unor soluții energetice mai scalabile, precum macaraua WindSpider, ne-ar putea ajuta să extindem foarte mult aceste domenii ale industriei energetice. Introducerea de noi opțiuni pentru turbinele eoliene ne va permite, în cele din urmă, să ne bazăm mai puțin pe combustibilii fosili pentru producția de energie, permițându-ne să reducem cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră trimise în atmosferă în fiecare an, ajutând astfel la combaterea schimbărilor climatice.

Este o soluție în mai multe etape care aduce îmbunătățiri în mai multe domenii și pe care mulți sunt încântați să o vadă mai mult. Macaraua WindSpider a fost dezvoltată de WindSpider în colaborare cu Leirvik pentru a crea o macara turn puternică și durabilă care va oferi un acces fiabil și mai ușor la construirea de turbine eoliene în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.