Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă victorie pentru armata ucraineană: un oraș de pe malul râului Nipru a fost recucerit

DW
armata ucraina

Armata ucraineană a obținut noi victorii în sudul țării, recucerind mai multe teritorii, inclusiv un oraș aflat pe malul râului Nipru, potrivit CNN.

Forțele ucrainene au obținut noi victorii în sudul țării, îndreptându-se spre orașul Herson, care este ocupat, și capturând orașul Zolota Balka de pe malul vestic al râului Nipru, potrivit unui oficial regional și unui blogger militar pro-rus.

„Forțele noastre armate avansează cu putere chiar pe malul râului Nipru, mai aproape de Berislav", a declarat Serhii Khlan, consilier al șefului administrației militare din regiunea ucraineană Kherson, în cadrul unui briefing de presă.

La rândul său, șeful administrației numite de Rusia la Herson a recunoscut că forțele ucrainene avansează de-a lungul râului Nipru. Informația a fost confirmată și de Boris Rozhin, un blogger militar, care a declarat că forțele rusești încearcă să oprească ofensiva Ucrainei, potrivit Mediafax.

„Dueluri de artilerie au loc între Zolota Balka și Dudchan. Forțele armate ale Ucrainei echipează fortărețele din pozițiile ocupate” a spus bloggerul pe Telegram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.