Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ofensivă rusă în estul Ucrainei pare iminentă: rușii au 300.000 de soldați pe linia frontului (oficiali americani și europeni)

amazonaws.com
razboi

O ofensivă rusă în estul Ucrainei pare iminentă, chiar dacă Kievul așteaptă mai multe livrări de arme pentru propria ofensivă în sud în primăvară, potrivit evaluărilor oficialilor americani și europeni, informează Bloomberg.

Cele mai recente evaluări ale aliaților Ucrainei indică faptul că vor urma câteva săptămâni dificile pentru forțele ucrainene, care se confruntă acum cu până la 300.000 de soldați ruși de-a lungul liniilor de front.

Ruta prin Belarus: fezabilă?

Cu toate acestea, oficialii au avertizat că este probabil ca niciuna dintre părți să nu câștige prea mult teren în curând într-un război care rămâne foarte împotmolit. Este mai puțin probabil ca Rusia să coboare dinspre nord prin Belarus într-o ofensivă viitoare, au spus persoanele respective, care au cerut să nu fie identificate, discutând informații sensibile cu jurnaliștii Bloomberg.

Cele mai recente evaluări indică faptul că, deși gama de arme trimise deja de SUA, Europa și alți aliați - de la muniție la artilerie, tancuri și sisteme de apărare antirachetă cu rază mai lungă de acțiune - ajută Ucraina să țină în loc forțele rusești, nu este suficientă pentru o recuperare substanțială de teritoriu înainte de ofensiva Moscovei. Vor veni mai multe arme, dar nu pentru câteva luni. Iar acest lucru ar putea însemna că războiul durează cel puțin până la sfârșitul acestui an.

300.000 de soldați ruși așteaptă semnalul

Forțele ucrainene au avertizat că se confruntă acum cu până la 300.000 de soldați ruși de-a lungul liniilor de front - mult mai mulți decât la invazia inițială de acum aproape un an.

Îngrijorările vin după ceea ce mulți analiști militari au descris ca fiind o tranziție de iarnă în război, când câmpul de luptă s-a stabilizat după două contraofensive ucrainene notabile în toamnă. Mobilizarea soldaților președintelui Vladimir Putin - deși slab antrenați și echipați - a consolidat liniile defensive rusești pe parcursul iernii și acestea ar putea fi aruncate în curând în atac.

"Ne aflăm în ajunul unei faze foarte active", a declarat miercuri Andriy Iusov, un reprezentant al serviciului de informații al Ministerului ucrainean al Apărării, care a calificat situația actuală drept "foarte dificilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.