Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O organizație umanitară germană a acuzat politicieni italieni și maltezi de crime împotriva umanității, cu referire la migranți

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

O organizație umanitară germană a anunţat miercuri că a reclamat la Curtea Penală Internațională politicieni europeni de rang înalt, inclusiv pe vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, pentru crime împotriva umanității, din cauza atitudinii lor față de migranți.

Printre cei acuzați de Centrul European pentru Drepturile Constituționale și ale Omului (ECCHR) se numără premierul maltez Robert Abela și dl Salvini, care este șeful partidului de extremă dreapta Liga din Italia, precum și vicepremier și ministru al infrastructurii, informează Reuters, citată de Rador.

Plângerea ECCHR, sprijinită şi de organizaţia Sea-Watch, s-a concentrat pe politica de interceptare a refugiaților care încearcă să traverseze Mediterana și de a-i trimite înapoi, în condiții adesea inumane, în centrele de detenție libiene. Răspunzând acuzaţiei, Matteo Salvini a afirmat pe Facebook: "Niciun cuvânt împotriva traficanților de bărbați și femei, ci în schimb ONG-urile mă denunță. Voi continua cu capul sus".

Nu a existat niciun comentariu imediat pe această temă din partea cabinetului premierului maltez. Din 2016, agențiile UE și statele membre au semnat acorduri care oferă ajutor economic și sprijin tehnic Libiei, în schimbul asistenței din partea Pazei de Coastă în limitarea traversărilor ilegale. Conform ECCHR, politicienii, între care și fosta coordonatoare a politicii externe a UE Federica Mogherini și fostul ministru de interne italian Marco Minniti, sunt indirect responsabili pentru abuzurile suferite de migranți.

"În pofida cunoașterii acestor crime, oficialii agențiilor UE, precum și ai Italiei și Maltei și-au consolidat colaborarea cu Libia pentru a împiedica refugiații și migranții să fugă din Libia pe mare". Oficialii sunt responsabili pentru "privările grave de libertate care au început cu interceptări pe mare între 2018 și 2021", a transmis ONG-ul cu sediul la Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.