Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O pensionară din Germania a fost arestată. Ea plănuia asasinarea unui ministru, iar grupul condus de ea voia declanșarea unui război civil

DPA
germania polizei

O profesoară ieșită la pensie, în vârstă de 75 de ani, a fost arestată de polițiștii germani, fiind acuzată că este creierul din spatele unui complot terorist de extremă dreapta și că plănuia răpirea ministrului german al sănătății, relatează The Guardian și Politico.

Femeia în vârstă de 75 de ani, reținută în Germania, este suspectată că este șefa unui grup care plănuia răpiri și atacuri la o centrală electrică, acesta procurând arme și explozibili pentru a distruge rețeaua electrică a țării, spun autoritățile germane.

Potrivit presei germane, femeia arestată a fost identificată ca fiind Elisabeth R., profesor de teologie la Universitatea din Mainz, care a lucrat ca pastor protestant, și complota să îl răpească pe ministrul Sănătății, Karl Lauterbach.

Pensionară era anti-vaccinistă și ar fi promovat teorii ale conspirației privind COVID-19, acuzându-l pe Lauterbach de o abordare prea dură în timpul pandemiei.

Alți patru membri ai grupului numit "Patrioții Uniți", al cărui lider este Elisabeth R., au fost, de asemenea, arestați, potrivit autorităților.

Scopul grupului era de a incita la un război civil în Germania și de a restabili imperiul german din 1871, au adăugat autoritățile.

Elisabeth R. a semnat o scrisoare deschisă în care afirmă că Tratatul de la Versailles nu s-a realizat în mod legal și că încă trăiește o monarhie parlamentară, fără împărat de la 28 octombrie 1918.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.