Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O pictură dintr-o primărie din Bruxelles s-a dovedit a fi o importantă operă de artă a maestrului flamand Jacques Jordaens

tellerreport.com
tablou cafea

O pictură care a fost expusă timp de 60 de ani într-o primărie din Bruxelles a fost autentificată drept cea mai veche versiune cunoscută a uneia dintre cele mai cunoscute opere de artă ale maestrului flamand Jacques Jordaens, potrivit bbc.com, potrivit news.ro.

Descoperirea a fost făcută în timpul inventarului lucrărilor culturale efectuat în 2019 la primăria din Saint-Gilles.

Era crezut că „Familia Sfântă” este o copie. În fapt, lucrarea datează din anii 1617 - 1618, a transmis Institutul Regal pentru Patrimoniul Cultural, care a contribuit la descoperire.

Diferite versiuni ale picturii - care îl arată pe pruncul Iisus cu Iosif, Fecioara Maria şi mama ei, Sfânta Ana - se află la Muzeul Metropolitan din New York, la Hermitage din Sankt Petersburg şi la Alte Pinakothek din Munchen.

Citește și: SURSE BREAKING Unul dintre arestații preventiv pentru corupția din spitalele Covid, ARE COVID - Este internat sub pază DNA și se cere ACASĂ pentru tratament

O analiză detaliată asupra tabloului din Saint-Gilles le-a permis experţilor să îl autentifice ca cea mai veche versiune cunoscută a compoziţiei.

Lemnul pe care este realizată lucrarea provine din acelaşi copac folosit pentru lucrări ale unui alt maestru al epocii baroce, Anthony Van Dyck.

„Asta subliniază ipoteza că tânărul Jordaens şi Van Dyck au activat simultan în studioul lui Rubens”, a spus Joost Vander Auwera, senior curator la Muzeul Regal de Artă din Belgia.

Tabloul din Saint-Gilles a fost expus în biroul pentru Planificare şi dezvoltare al primăriei din anii 1960 până în 2019, la inventarul făcut asupra celor 800 de lucrări din instituţie.

Acum, el va fi supus unei restaurări ce va dura un an, apoi va fi expus la Muzeul Regal de Artă din Belgia, care găzduieşte una dintre cele mai mari colecţii Jacques Jordaens din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.