Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O pictură redescoperită într-o casă din Franța s-a dovedit a fi realizată de Pieter Brueghel: va fi prezentată la licitație la Paris

Brueghel

O pictură redescoperită a pictorului flamand din secolul al XVII-lea Pieter Brueghel cel Tânăr, ascunsă de mai mulţi ani într-o casă din Franţa, va fi prezentată la licitaţie la Paris, marţi, şi se aşteaptă să ajungă la 600.000 - 800.000 de euro.

Pictura "The payment of the tithe" este una dintre cele mai mari lucrări cunoscute de Brueghel, măsurând 112 cm înălţime şi 184 cm lăţime, şi era necunoscută în lumea artei, deoarece cea mai recentă generaţie a familiei care a deţinut-o din anii 1900 a crezut că este falsă, conform News.ro.

Familia, care doreşte să rămână necunoscută, i-a cerut lui Malo de Lussac de la casa de licitaţii Daguerre Val de Loire să estimeze valoarea casei lor. A descoperit în schimb o capodoperă.

"Am găsit acest tablou (în casă), în spatele unei uşi din camera cu televizor", a declarat de Lussac pentru Reuters, numind-o una dintre cele mai mari surprize din cariera sa. "Am început să fac estimarea acestei camere şi când m-am întors, am văzut acest tablou. A fost o surpriză foarte bună pentru mine".

De Lussac crede că opera de artă a fost cumpărată ca fiind una autentică, dar de-a lungul mai multor generaţii şi-a pierdut complet autenticitatea în familie. "Şi asta este ceea ce este incredibil", a spus el. "Le redăm această autenticitate spunând 'de fapt opera ta de artă este reală'".

Brueghel cel Tânăr, al cărui tată Brueghel cel Bătrân a murit când avea doar cinci ani, nu a folosit una dintre compoziţiile tatălui său pentru acest tablou, aşa cum o făcea de obicei, ci a reluat tema populară a avocatului satului.

Experţii în artă au estimat că opera de artă a fost pictată între 1615 şi 1617.

Pieter Brueghel cel Tânăr, născut la Bruxelles, a fost fiul cel mai mare al pictorului renascentist olandez şi flamand din secolul al XVI-lea Pieter Bruegel cel Bătrân. Fratele său mai mic, Jan Brueghel cel Bătrân, a fost de asemenea pictor.

Brueghel cel Tânăr a pictat peisaje, subiecte religioase - inclusiv diverse reprezentări ale Iadului - scene de sat şi flori, dar a fost şi un copiator prolific al celor mai populare lucrări ale tatălui său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.