Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O pisică din Franța, primul animal de companie cu COVID-19, s-a vindecat

pisica

Pisica Papille, în vârstă de nouă ani, primul animal de companie testat pozitiv cu noul coronavirus în Franţa, s-a vindecat de COVID-19, a anunţat un membru al familei sale adoptive, citat joi de Reuters.

Doar câteva cazuri de animale domestice infectate cu noul coronavirus au fost raportate la nivel global. În cazul pisicii Papille, sursa probabilă de infectare a fost reprezentată de proprietarii ei, la rândul lor pacienţi testaţi pozitiv cu COVID-19, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

"Nu ştiam ce era în neregulă cu ea", a declarat Brian, proprietarul felinei. El i-a rugat pe jurnaliştii de la Reuters să nu îi dezvăluie numele de familie, după ce a primit mesaje instigatoare la ură pe reţelele de socializare, în urma publicării de presa franceză a diagnosticului atribuit pisicii sale.

"Mamei mele i s-a părut ciudat că Papille prezenta aceleaşi simptome ca un om bolnav: oboseală, tuse şi episoade de letargie. Ne-am spus că poate era vorba despre COVID-19. Părea puţin probabil, dar era totuşi posibil", a adăugat Brian.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Bănuiala lor s-a dovedit a fi corectă.

Brian, în vârstă de 24 de ani, a prezentat primele simptome de COVID-19 la sfârşitul lunii martie. Angajat al unei fabrici de produse petrochimice, tânărul francez şi-a întrerupt munca şi s-a autoizolat la domiciliu, în aceeaşi casă în care locuiesc şi părinţii lui. Câteva zile mai târziu, mama lui, Florence, a făcut febră mare şi se simţea epuizată.

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele

Testul ei a ieşit pozitiv. În timp ce Florence îşi petrecea convalescenţa la pat, Papille venea adeseori să o viziteze şi se ghemuia lângă ea, a dezvăluit Brian. Apoi, pisica s-a îmbolnăvit.

"Nu putea să stea în picioare, nu reacţiona deloc atunci când o strigam. Abia putea să îşi ridice capul. Noi am fost aceia care i-am transmis virusul", a declarat tânărul francez.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

Papille a fost testată la una dintre principalele facultăţi de medicină veterinară din Franţa, aflată la periferia sud-estică a Parisului.

"Cazurile de transmitere de la om la animal nu reprezintă ceva imposibil, dar sunt foarte rare", a declarat Renaud Tissier, directorul ştiinţific de la Şcoala Naţională de Medicină Veterinară Alfort.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

"Nu cunoaştem cazuri de oameni care să fi fost infectaţi de animale de companie", a adăugat specialistul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.