Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O polemică a izbucnit în Italia în jurul unui interviu cu Bashar al-Assad la televiziunea publică Rai

www.aljazeera.com
bashar al assad

O polemică a izbucnit în Italia în jurul unui interviu acordat de preşedintele sirian Bashar al-Assad la televiziunea publică Rai, care nu va fi transmis în peninsulă, dar care urmează să fie difuzat luni seară în Siria, relatează AFP, potrivit Agerpres.

La originea acestui interviu se află Monica Maggioni, o fostă jurnalistă, actuală directoare a Rai Com, filială a Rai care se ocupă de redifuzarea posturilor televiziunii-mamă în întreaga lume. 

Monica Maggioni, care l-a mai intervievat şi în trecut pe preşedintele sirian, a reuşit datorită contactelor din anturajul său să realizeze la 26 noiembrie la Damasc acest interviu în exclusivitate. 

La revenirea în Italia, a apărut o primă întrebare: în care emisiune şi pe care post să fie difuzat interviul? 

A apărut ideea de a fi transmis pe postul de ştiri Rai News 24, dar sindicatul Rai s-a opus.

Citește și: Insecuritatea poate agrava criza alimentară din vestul Africii

Sindicatul a denunţat ideea de a difuza un interviu realizat de cineva din afara redacţiei şi care exercită totodată o funcţie de conducere, şi nu de jurnalist, în contextul în care Rai numără peste 1.700 de jurnalişti, a relatat cotidianul bine informat Il Fatto Quotidiano. 

Principalii responsabili ai Rai au decis să amâne, fără a fixa o dată, difuzarea acestui interviu, iniţial prevăzută pentru luni, 2 decembrie, la Rai News 24, şi care urma să fie preluat în acelaşi moment şi de media siriene. 

În faţa unei amânări pe termen nelimitat de către partea italiană, Damascul a transmis că regimul nu mai poate aştepta şi va difuza interviul luni seară, la ora 19.00 GMT, conform cotidianului La Repubblica. 

Serviciul de presă al regimului sirian a spus că este un "exemplu suplimentar de tentativă din partea Occidentului de a ascunde adevărul despre situaţia din Siria", a adăugat La Repubblica, conform căruia de acum este "improbabil" ca Rai să difuzeze interviul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.