Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O posibilă cerere de alipire a Transnistriei la Federația Rusă nu îi sperie pe politicienii de la Chișinău: 'Eu aș vrea să asigur cetățenii ca o să fie pace'

http://nrcu.gov.ua/
Transnistria Ucraina Moldova

O posibilă cerere de alipire a Transnistriei la Federația Rusă ce ar putea fi anunțată pe 28 februarie a isterizat societatea în ultimele zile. Unele voci consideră scenariul realist, altele însă își amintesc că de 30 de ani încoace, regiunea din stânga Nistrului a cerut constant acest lurcru, ceea ce nu mai constituie o noutate pentru nimeni. Deputatul PAS Dorian Istratii a ținut să precizeze în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, de la Jurnal TV, că actuala conducere a Republicii Moldova va face tot ce-i stă în putere pentru a asigura pacea în țara noastră.

Alesul poporului a pus un accent deosebit pe conceptul de pace și a insistat că cetățenii Republicii Moldova nu ar trebui să se îngrijoreze privind situația din Transnistria, întrucât autoritățile nu văd o altă soluționare a conflictului decât pacifistă și ghidată de voința populară, conform stiripesurse.md.

Vorbind de teritoriul din stânga Nistrului, eu aș vrea să asigur cetățenii ca o să fie pace și că nu o să nu se întâmple lucruri urâte. Și conflcitul transnistrean va fi soluționat doar cu pace și doar de către Republica Moldova și Ucraina și cetățenii noștri din stânga Nistrului”, a menționat parlamentarul Dorian Istratii.

Republica Moldova trebuie să manifeste mai multă determinare în relația sa cu Tiraspolul

Totuși, jurnalistul Valeriu Saharneanu nu a rezonat totalmente cu punctul de vedere al deputatului. Acesta a subliniat că Republica Moldova trebuie să manifeste mai multă determinare în relația sa cu Tiraspolul și chiar să sancționeze eventualele devieri ale părții transnistrene.

Saharneanu a mai adăugat că tolernața excesivă a abaterilor Tiraspolului nu reprezintă neapărat strategia care să o avantajeze pe Republica Moldova.

Eu am auzit cuvântul acesta, „pace”, de atâția ani și numai cu rele se termină pentru noi. Eu zic că Republica Moldova trebuie să fie un stat proactiv chiar în relația cu această enclavă. Orice înțepătură venită de la Tiraspol trebuie să aibă un răspuns de înțepătură, de suliță, de arbaletă care să vină de la Chișinău. Fiindcă că toți transnistrenii, elitele care vin încoace au trecere în Republica Moldova peste tot. Atâta timp cât o să existe toleranța asta care este cu totul deplasată față de tot ce face Transnistria, eu cred că noi suntem perdanți în problema asta”, a punctat jurnalistul Valeriu Saharneanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.