Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O posibilă întâlnire între Putin și Biden - Recomandarea lui Dimitri Peskov pentru SUA

vestidinrusia.ro
biden putin

Politica ”biciului și a zăhărelului” este inaplicabilă în cazul Rusiei, a declarat, în cadrul emisiunii ”Marele joc” a postului de televiziune ”Pervîi kanal”, secretarul de presă al președintelui rus, Dimitri Peskov, recomandând Washingtonului să evite utilizarea frecventă a conjuncției ”dar”, scrie Rossiiskaia gazeta.

Statele Unite promovează politica ”biciului și a zăhărelului”, dar cu Rusia nu merge. Iar președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat clar de înțeles acest lucru. O astfel de politică este lipsită de perspective, a explicat Peskov. Continuarea ei va antrena doar contracararea. Iar răspunsul va corespunde în cel mai bun mod intereselor Rusiei, a explicat el.

”O astfel de linie – dai telefon și spui că noi suntem interesați de contacte, dar mâine vom anunța noi sancțiuni – nu va funcționa”, a avertizat Peskov.

Rugat să formuleze o recomandare pentru Washington, secretarul de presă a președintelui rus a răspuns: ”Probabil, să evite folosirea frecventă a conjuncției ”dar”. De exemplu, când spun că este nevoie de summit, dar Rusia va plăti pentru tot. ”Acest ”dar” trebuie să înceteze pentru un timp”, a spus secretarul de presă al președintelui. ”Uneori se creează impresia că ei vor ca Rusia să plătească prețul pentru simplul fapt al existenței sale”, a mai constatat Peskov.

Acțiunile Cehiei și Bulgariei, o poziție schizofrenică

Pe de altă parte, Peskov a declarat că acțiunile Cehiei și Bulgariei în privința Rusiei provoacă doar iritare, regret și dorința de a vedea o schimbare a ”poziției schizofrenice” a acestor țări.

”Fără îndoială, acțiunile Pragăi și ale Sofiei provoacă: a) iritare; b) regret; c) neînțelegere”, a spus Peskov. Pe aceeași linie el a inclus și ”dorința, binînțeles, de a vedea, totuși, unele schimbări în această poziție schizofrenică” a Cehiei și Bulgariei.

După cum a arătat secretarul de presă al președintelui, Moscova reacționează ”destul de energic” la situația actuală. Potrivit spuselelor sale, Cehia și Bulgaria trebuie să conștiinteze faptul că acuzațiile serioase la adresa Rusiei sau a oricărui stat (privind exploziile la depozitele lor de muniții și la fabricile de arme – n.r.) nu pot fi neîntemeiate; în caz contrar, ”ele se devalorizează automat și, pur și simplu, lovesc chiar asupra acestor state”. ”Aceste acuzații la adresa Rusiei sunt prostii; nu au nici o bază, sunt o minciună. Categoric, noi nu acceptăm asemenea acuzații”, a spus Peskov.

În același timp, el și-a exprimat satisfacția pentru faptul că, în cazul actual, ”solidaritatea europeană agresivă” nu domină și multe state membre ale UE încearcă să evalueze situația în mod echilibrat, la rece și să opereze cu faptele la fel de cumpătat.

”Desigur, suntem conștienți de faptul că o anumită tabără a tinerilor europeni din Uniunea Europeană demonstrează de mai mulți ani o stare de spirit deosebit de ostilă față de Rusia, dar noi sperăm că, totuși, această stare de spirit va fi echilibrată de punctul de vedere al acelor state care formează baza Uniunii Europene și care sunt înclinate, totuși, spre o analiză mai cumpătată”, a spus reprezentantul Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.