Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'O poveste siciliană', recompensat cu un trofeu David Di Donatello, va rula de vineri în cinematografele româneşti

http://www.sothebys.com/en/auctions/ecatalogue/2013/magnificent-jewels-and-noble-jewels-ge1302/lot.647.html
David di Donatello

„O poveste siciliană/ Sicilian Ghost Story”, regizat de italienii Fabio Grassadonia şi Antonio Piazza, lungmetraj recompensat cu un trofeu David Di Donatello, va rula de vineri în cinematografele româneşti.

„Sicilian Ghost Story”, care a avut premiera mondială în deschiderea secţiunii Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes 2017, reia povestea lui Romeo şi a Julietei, plasând-o în realitatea crudă a mafiei siciliene.

Într-un sat sicilian aflat la marginea unei păduri, Giuseppe (Gaetano Fernandez), un băiat în vârstă de 13 ani, dispare. Luna (Julia Jedlikowska), una dintre colegele lui de clasă, refuză să creadă că a dispărut băiatul de care este îndrăgostită şi, cu riscul propriei vieţi, pătrunde în lumea obscură în care prietenul ei este închis şi către care lacul oferă o misterioasă cale de acces.

Regizorul Antonio Piazza a vizitat România anul trecut, fiind prezent la festivalul Les films de Cannes à Bucarest, atât în Capitală, cât şi la ediţiile regionale din Arad şi Braşov, unde filmul a avut proiecţii în premieră în România.

„Am avut povestea asta în minte foarte mult timp. Când ne-am apucat de scris şi de regizat filme ne-am gândit la ea, dar ne-am temut că poate e prea dureros, iar o abordare realistă ar fi fost o repetare a ororii din anii ‘90. Singura modalitate în care puteam realiza acest film, era adăugându-i o dimensiune fantastică, care să îi aducă lui Giuseppe dragostea de care nu a avut parte”, a spus Piazza atunci.

Filmul a fost recompensat pentru scenariul adaptat după povestea „Un cavaliere bianco” a lui Marco Mancassola cu Nastro d’Argento, trofeu acordat de criticii italieni, şi cu un premiu David di Donatello, la ediţia din acest an, unde a primit în total trei nominalizări.

În 2016, în faza de proiect, a fost premiat cu Sundance Institute Global Filmmaking Award.

Filmul „O poveste siciliană” este distribuit în România de Voodoo Films şi va rula în cinematografe din Bucureşti (Hollywood Multiplex, Băneasa Grand Cinema, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Union), Constanţa şi Sfântu Gheorghe (Cinema Cityplex), Târgu Mureş (Cinema Arta) şi Suceava (Cinema Modern).

Din 27 iulie, filmul va rula în Bucureşti (Cinema Europa), în Botoşani (Cinema Unirea), Baia Mare (Cinema Dacia), Piteşti (Cinema „Sebastian Papaiani”), Brăila (Cinema Central) şi Craiova (Cinema Modern). Pentru Iaşi (Ateneul Tătăraşi) şi Alexandria (Cinema 3D) urmează să fie anunţată o dată de lansare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.