Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O problemă majoră a rețelei Orange din Franța a fost remediata: Reţeaua funcţionează începând de la miezul nopţii dar rămâne sub supraveghere

orange

O problemă majoră la reţeaua de telefonie a operatorului Orange a fost rezolvată în noaptea de miercuri spre joi, după ce a perturbat apelurile către numeroase numere de telefonie fixă, inclusiv către serviciile de urgenţă din Franţa, informează AFP, citat de agerpres.

"Reţeaua funcţionează începând de la miezul nopţii dar rămâne sub supraveghere având în vedere creşterea apelurilor în următoarele ore", a precizat un purtător de cuvânt al operatorului.

Această pană la echipamentele Orange a perturbat miercuri seara în mod semnificativ accesul la numeroase numere de urgenţă şi la liniile fixe. În aceste condiţii, numeroase servicii de urgenţă au fost dificil de accesat pe teritoriul Franţei.

Ministrul francez al Internelor, Gérard Darmanin, care a revenit de urgenţă în cursul nopţii de la Tunis, urmează să prezideze joi dimineaţa o reuniune de criză dedicată acestui incident.

Disfuncţionalităţi majore au fost semnalate în întreaga Franţă, ceea ce a provocat dificultăţi pentru serviciile de urgenţă. Au fost puse la punct numere alternative, fixe sau mobile, care au fost difuzate pe reţelele sociale de autorităţile publice.

Ministerul de Interne a anunţat că a stabilit o listă de numere provizorii pentru fiecare departament. Pompierii au făcut apel la utilizatori să nu acceseze liniile decât în caz de urgenţă.

Incidentul a afectat în mod "parţial dar semnificativ recepţionarea apelurilor de urgenţă la numerele 15/17/18/112 pe întreg teritoriul naţional", a confirmat Ministerul francez al Internelor într-un comunicat de presă.

Ceilalţi doi operatori importanţi de telecomunicaţii din Franţa, Bouygues Telecom şi Altice, au confirmat şi ei că au suferit perturbări. O sursă din apropierea acestui dosar nu a exclus varianta unui atac cibernetic.

La începutul lunii ianuarie o pană similară a afectat operatorul belgian de telecomunicaţii Proximus, perturbând timp de mai multe ore apelurile la numerele de urgenţă din Belgia.

Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România. În luna noiembrie a anului trecut, Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a anunţat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România, finalizarea acestei tranzacţii fiind estimată pentru a doua jumătate a anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.