Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O rachetă spațială s-a prăbușit necontrolat pe Pământ. NASA arată China cu degetul

spacenews.com
Racheta Vega-C

O rachetă chinezească s-a întors necontrolat pe Pământ sâmbătă, au declarat oficiali ai Departamentului american al Apărării, care au reproşat Beijingului că nu a împărtăşit informaţii despre obiectul potenţial periculos, potrivit Mediafax.

Comandamentul spaţial american „poate confirma că racheta Long March 5B (CZ-5B) a Republicii Populare Chineze (RPC) a reintrat deasupra Oceanului Indian la aproximativ 10:45 AM MDT pe 30/7", a declarat unitatea militară americană pe Twitter.

Racheta Long March 5B a fost folosită duminica trecută pentru a lansa o navă spaţială fără echipaj, denumită Wentian, care transporta al doilea dintre cele trei module de care China are nevoie pentru a finaliza noua sa staţie spaţială Tiangong, relatează France24.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a criticat sâmbătă Beijingul pe Twitter, afirmând că faptul că nu a împărtăşit detaliile coborârii rachetei a fost iresponsabil şi riscant.

„Toate naţiunile care utilizează spaţiul cosmic ar trebui să urmeze cele mai bune practici stabilite şi să facă partea lor pentru a împărtăşi acest tip de informaţii în avans pentru a permite previziuni fiabile privind riscul potenţial de impact al resturilor, în special pentru vehiculele de transport greu, precum Long March 5B, care prezintă un risc semnificativ de pierdere de vieţi omeneşti şi bunuri", a scris Nelson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.