Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O româncă, pericol public în Italia: Trimisă în România, după ce a terorizat un primar; Poliția a păzit-o până la aeroport

gazetaromaneasca.com
carabinieri politia italia

Cazierul penal al unei românce cuprinde o serie de infracțiuni pentru diverse incidente în provincia Padova. Printre cele mai recente se numără incendierea coșurilor de gunoi din holul bibliotecii din Cadoneghe. După ce, inițial, fusese plasată sub control judiciar pentru faptele sale, vineri, 1 martie, poliția de stat din Padova a trimis-o în România pe românca în vârstă de 29 de ani, pe motiv de periculozitate socială, cu interdicție de reintrare în Italia timp de cinci ani.

 

Polițiștii au însoțit-o pe femeie la aeroportul Marco Polo din Veneția, unde a fost îmbarcată într-un zbor cu destinația București, cu escală la Belgrad, și cu escortă internațională din partea polițiștilor de la Direcția de Poliție din Padova. Măsura de însoțire imediată la frontieră a fost dispusă de procuratură și validată de instanță.

A terorizat un primar și a aruncat în haos un oraș întreg

În ultimele zile, primarul din Cadoneghe a semnalat procuraturii situația privind comportamentul antisocial și periculos al româncei de 29 de ani. Femeia mai fusese anchetată în 2014 de carabinieri pentru furt calificat într-un spațiu comercial. În mai 2016 fusese semnalată prefectului pentru că fusese găsită în posesie de marijuana. În 2018 fusese anchetată pentru amenințări. Și în 2020, românca fusese sesizată de Autoritatea Judiciară pentru distrugere și ocupare ilegală de terenuri și clădiri, dar și pentru conducere sub influența alcoolului. În august 2020 ea a fost plasată în arest pentru suspiciune de infracțiune de spargere de locuințe și a fost dusă la închisoarea din Verona.

După ce a părăsit închisoarea câteva zile mai târziu, a fost din nou anchetată de către carabinierii din Padova pentru furt calificat. În 2022, ea fusese anchetată pentru amenințare, hărțuire și distrugeri într-un local public. În ianuarie 2023, primise un avertisment verbal din partea procuraturii pentru că era considerată un individ cu potențial periculos, potrivit Il Matino Padova.

Românca și-a terorizat și persecutat și rudele din Italia

 

În ultimele luni, tânăra de 29 de ani fusese deferită autorităților judiciare pentru alte fapte de distrugere, pentru conducere sub influența alcoolului, pentru o tentativă de șantaj împotriva unei rude, pentru furt calificat, dar și pentru amenințări. La 23 februarie, ea fusese anchetată pentru deteriorarea mobilierului unui bar din Vigodarzere, iar în zilele precedente pentru incendierea cutiilor poștale ale casei în care locuiesc rudele sale din Cadoneghe. A doua zi, pe 24 februarie, fusese arestată de carabinierii și supusă măsurii preventive de control judiciar, fiind obligată să se prezinte la poliția judiciară la validare, pentru că a dat foc unui container de plastic pentru deșeuri amplasat în interiorul Bibliotecii Municipale din Campodarsego, deteriorare care a provocat, de asemenea, o problemă la sistemul electric al structurii.

În cele din urmă, miercurea trecută, românca a fost arestată de către carabinierii din Padova, după ce s-a opus activ ofițerilor care interveniseră într-un supermarket din Via dei Colli, unde femeia se închisese într-o baie și dăduse foc la un coș de gunoi. Cu o zi înainte fusese reclamată de personalul Poliției Feroviare pentru daune, după ce a golit un extinctor în interiorul gării din Padova, în apropierea unui peron.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.