Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O sculptură atribuită artistului Alberto Giacometti în februarie anul acesta a fost vândută la licitație pentru 550.000 de euro

www.theartstory.org
alberto giacometti

O sculptură atribuită artistului Alberto Giacometti, în februarie anul acesta, după ce mult timp nu a putut fi autentificată, a fost vândută la licitație pentru 550.000 de euro, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Traian Berbeceanu iese la rampă: ‘Ciudată tăcerea DIICOT-ului’

În urmă cu un an, proprietara, Claire Clark-Hall, a prezentat sculptura într-o emisiune TV din Marea Britanie, "Fake or Fortune?", încercând să o autentifice. Sculptura albă este similară seriei "Gazing Head", de Giacometti, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului al XX-lea. Un exemplar din această serie este, de altfel, expus la celebrul Museum of Modern Art (MoMA) din New York.

După o anchetă realizată de jurnaliștii britanici, nu a fost descoperită nicio dovadă care să susțină ideea că acea sculptură ar fi fost realizată de Giacometti.

Obiectul a fost supus apoi unei expertize plătite, Comitetului Giacometti din Paris, singura autoritate abilitată în acest sens. În cele din urmă, în februarie 2019, sculptura din ghips a fost atribuită celebrului artist și a fost apoi vândută la licitație, la casa Christie's din Paris, pentru peste 550.000 de euro.

Citește și: Scene halucinante: Procurorul din cazul Caracal fuge de jurnaliști. Rușine!!

Opera aparținea familiei lui Claire Clark-Hall, bunica acesteia fiind prietenă cu una dintre iubitele sculptorului. Sculptura, cumpărată în 1930, a fost spartă de pisica familiei în anii 1960. Bunicul a colectat fragmentele sparte, le-a lipit și le-a acoperit cu vopsea albă, inclusiv semnătura artistului, "Alberto Giacometti 1928". Abia după ce a descoperit semnătura, Comitetul Giacometti a decis să autentifice sculptura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.