Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O secţie de biologie moleculară şi analiză genetică a fost dată în folosinţă la Maramureș pentru identificarea genomului viral SARS-CoV-2

Inquam Photos / Octav Ganea
protest medici

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş a dat în folosinţă o nouă secţie de biologie moleculară şi analiză genetică, a informat, vineri, instituţia, informează Agerpres.

"Costul investiţiei s-a ridicat la peste 1.200.000 de lei şi a fost suportat integral din bugetul ANSVSA. Suma a fost necesară pentru achiziţionarea de aparatură şi tehnică de ultimă generaţie care, pe lângă investigaţii în domeniul sănătăţii animalelor şi siguranţei alimentare, va fi utilizată şi pentru identificarea genomului viral SARS-CoV-2", au precizat reprezentanţii DSVSA Maramureş.

Potrivit comunicatului DSVSA Maramureş, prin această investiţie se asigură creşterea capacităţii de testare a populaţiei din judeţ, iar instituţia va deveni secţie suport pentru testarea şi diagnosticarea cazurilor de COVID-19.

Până în prezent, DSVSA Maramureş dispunea de o secţie de biologie moleculară şi analiză genetică al cărui nivel de securitate permitea utilizarea tehnicii RT-PCR pentru investigarea prezenţa genomului viral al pestei porcine africane, nu însă şi al virusului SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.